Egyéb kategória

10 magyar cipő 10 magyar tervezőtől (nem csak) tavaszra <3

A tavaszi kabátok és tavaszi táskák után most a cipőket vettük szemügyre. Úgy gondoljuk, hogy fontos a hazai „divatipar” és a hazai divatélet támogatása. Arra biztatunk benneteket, hogy ha tehetitek, inkább válasszátok a magyar alkotókat, tervezőket, akik hazai munkaerővel dolgoznak. Inkább legyen kevesebb darab a szekrényetekben, de azok legyenek tartós, minőségi holmik, amelyekkel valóban egyedivé válhattok, és nem csak az egyediség illúzióját kapjátok.

vous - 2018.03.26.
10 magyar cipő 10 magyar tervezőtől (nem csak) tavaszra <3

1. Mandragora design – A színes

Aki szereti a kényelmes, ugyanakkor nőies balerinákat, félcipőket, annak szívből ajánljuk a Mandragora design csodaszép, Budapesten készült darabjait. A teljesen alapdaraboktól kezdve a különleges mintájú és színű topánokon át, az alkalmi darabokig sok mindent megtalálhattok a kínálatban. Sőt, menyasszonyként is nagyon érdemes szétnézni Scherfel Nóra márkájánál, ugyanis több, kifejezetten esküvőn viselhető darabot is tervezett.

Objektum doboz

600

„A kézzel készített cipők varázsa teljesen magával ragadott”

A cipőválasztásnál egészen addig nem olyan fontos a kényelem, amíg az ember lánya lába nem lesz idősebb egy kicsit. Nem kell ehhez harmincasnak lenni, a húszas éveink közepén is rádöbbenhetünk arra, hogy az egyszezonos, olcsó divattopánok tönkreteszik a lábunkat. A csodaszép és kényelmes és egyedi lábbeli ritka együtt. Erre döbbent rá Scherfel Nóra is, aki Mandragora design néven indított cipőmárkát. Az interjúért kattintsatok ide!

2. Illeshandmadeshoes – Az extravagáns

Ha álmaitok cipőjét keresitek, akkor ne hagyjátok ki Illés Katalin cipőtervező műhelyét. Természetes bőrrel, selyemmel, bársonnyal dolgozik, a hagyományos technikát ötvözi a modern, ma is hordható stílussal. Az biztos, hogy ezek a darabok nem lépdelnek majd szembe veletek az utcán.

Objektum doboz

Objektum doboz

3. WINK – Az újjászületett

Mi jut eszetekbe a Wink márkáról? Bármi is az, felejtsétek el azonnal, és kattintsatok rá a magyar cipőmárka honlapjára vagy Insta-oldalára! A Wink X darabokat magyar tervezők közreműködésével tervezik, a cipők pedig Magyarországon készülnek. A különleges anyagok és egyedi dizájn azonban nem megy a kényelem rovására. A márka büszke arra, hogy modelljeiben kényelmes járást biztosítanak.

Objektum doboz

4. Dyan Shoes – A minimalista

A tervező, Polgár Diana után kapta a nevét a Dyan Shoes cipőmárka is. A tervező a magyar Asso Shoe cipőgyárnál szerzett komoly tapasztalatot, miután elvégezte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet. Modelljei azoknak tetszenek majd igazán, akiktől nem áll távol a minimalizmus, a letisztultság, és a geometrikus vonalak.

Objektum doboz

5. TESHOES – A feltűnő

Tóth Eszter cipőmárkájának egyedi darabjait egyedi ízléssel bíró csajoknak dedikálja. A cipők masszívak, feltűnőek, egyszerűen lehetetlen nem rájuk figyelni.

Objektum doboz

6. Tisza Cipő – A lezser

Egy igazi magyar klasszikus, amely ma már nem csak a legfiatalabbak körében népszerű. Voltak, akik a Tisza Cipővel együtt nőttek fel. A márka azonban képes volt lépést tartani a trendekke, ugyanakkor megőrizte szeretnivaló sajátosságait is.

Objektum doboz

7. NES – A környezettudatos

Lebomló cipőfelsőrész? Komposztálható cipőtalp? Újrahasznosított alapanyagok? A NES cipők tervezője, Szilágyi Andrea pontosan ilyen cipőket tervez. Ha számotokra nemcsak az a fontos, hogy a cipők itthon készüljenek, de környezettudatosan élitek az életeteket is, akkor érdemes szétnéznetek Andrea cipői között.

Objektum doboz

mengyan-eszter-zold-fenntarthato-divat-nes-cipo

„Az apám egy finom, érzékeny ember, de még nála is kicsapja a biztosítékot, ha azt mondom, feminista vagyok”

Szilágyi Andrea cipői a környezetet nem terhelő, újrahasznosítható és újrahasznosított anyagokból készülnek. Nuyugaton ez a vonal már egyre nagyobb hangsúlyt kap, a média folyamatosan beszél a fenntartható és etikus tervezőkről és az ökodivatról. A NES cipőmárka tervezőjét jelölték a Glamour Women of the Yearen Az év kiegészítőtervezője díjra. Amikor ez az interjú készült, még nem tudtuk, hogy végül nem ő nyeri meg a kategóriát.

8. G&T – A strapabíró

Azok, akik még emlékeznek rá, és visszasírják azt az időt, amikor a cipő még valóban cipő volt, azaz minőségi és tartós darabokat lehetett kapni, amelyek ráadásul még jól is néztek ki, azok mindent megtalálnak 2018-ban is a GT cipőkben. A Martfűn gyártott darabok tartósak, kényelmesek, 100%-ban magyar munkaerő által készültek egy magyar tulajdonban lévő cégnél. Egyedül az alapanyagok származnak Olaszországból.

Objektum doboz

9. Dorko – A legnépszerűbb

Ha a mai tizenéveseket megkérdeznétek, melyik magyar cipőmárka szerintük a legmenőbb, valószínűleg a Dorko kapná a legtöbb választ. Szerintünk ehhez nincs mit hozzáfűzni. A Dorko igazi sikertörténet, alig tudtunk lekattanni a weboldalukról.

Objektum doboz

10. Batz Manufaktúra – A kényelmes

Ha valaki azt szeretné, hogy a cipője ne csak kényelmes legyen, hanem szeretne valóban a felhőkön lépdelni, annak ajánljuk, hogy nézzen szét a pomázi Batz Maufaktúra darabjai között. Több évtizedes tapasztalatuk a gyógycipőkre és gyógypapucsokra specializálódva garancia arra, hogy utcai lábbelijeik is ultrakényelmesek.

Objektum doboz

kabát tavasz Eszka

Tavaszi kedvenceink – TOP 10

Ajánlott cikkek