Egyéb kategória

A vitamin, amitől garantáltan szebbek leszünk

Hiába használunk csodatévőnek ígért krémeket a bőrünkre, ha nem tápláljuk belülről a szervezetet megfelelő vitaminokkal. A C-vitamin nemcsak immunrendszerünk egyik fő erősítője, de bőrünk szépségének őre is.

vous - 2018.04.01.
A vitamin, amitől garantáltan szebbek leszünk

Nem véletlenül található meg szinte az összes szépségvitaminban ez az egyszerűnek, átlagosnak tartott vitamin. A fertőzések és a rák ellen is segít küzdeni szervezetünknek, mivel növeli a fehérvérsejtek és a betegségek leküzdésében fontos szerepet játszó interferonok számát is. Az egész test bőrének hidratáltságában is nagy szerepet játszik, hiánya esetén sápadt, fakó, száraz lesz a bőrünk, hiába iszunk sok folyadékot.

Bőrünk mellett ereink rugalmasságáért is felel, ami fontos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Mivel erős antioxidáns, véd a szabadgyököktől, és lassítja az öregedési folyamatokat. Emellett segíti a vas beépülését, hozzájárul a fogínybetegségek megelőzéséhez, csökkenti a fogínyvérzést, serkenti az emésztést, gyorsítja a sebek gyógyulását, szóval igazi szupervitamin, amit érdemes rendszeresen szednünk.

Napozni csak C-vitaminnal

Bár igencsak megkésett, a tavasz már itt van a kertek alatt, a napsütés is erős már. Ideje elkezdeni védeni bőrünket a káros UV-sugaraktól, a pigementfoltok kialakulásától. Egy jó naptej elengedhetetlen, de mellette fogyasszunk sok C-vitamint is, mert halványítja a bőrön megjelenő foltokat, megakadályozza újak kialakulását, segíti a bőr regenerálódását, és véd az UV-sugarak káros hatása ellen is. Természetesen nem helyettesíti a naptejet, csupán kiegészíti azt.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok tovább a Ridikül oldalán.

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek