Egyéb kategória

Vörösboros-fokhagymás szilva különleges savanyúságnak, gasztroajándéknak

Befőzni a nagyik és a gasztrománok szoktak, de ez a vörösboros-fokhagymás szilva annyira finom és különleges, hogy mindenkinek érdemes kipróbálnia. Pikáns, izgalmas, egyszerű, nem mellesleg még karácsonyi gasztroajándéknak is tökéletes – bár még messzinek tűnik, de nagyon hálásak leszünk majd pár hónap múlva magunknak, ha most elkészítjük.

vous - 2018.09.10.
Vörösboros-fokhagymás szilva különleges savanyúságnak, gasztroajándéknak

Elsőre furának tűnhet a fokhagyma, a vörösbor és a szilva kombója, de pár fűszerrel felturbózva egy nagyon izgalmas savanyúság-féleséget kapunk, ami sült húsok, sajtok, pástétomok mellé különleges kiegészítő. Édeskés, savanykás, pikáns, elképesztő ízharmónia minden falatja, ráadásul tényleg egyszerűen elkészíthető, mutatós és meglepő, akár ünnepi fogás részeként, akár ajándékba adjuk, csinosan felcímkézve.

A szilva és a fokhagyma is jó áron beszerezhető most, ezen kívül pedig pár fűszer, némi bor, cukor és borecet kell ehhez a finomsághoz, és a befőttesüveg sterilizálása sem ördöngösség, mint sokan hiszik. Ehhez a legegyszerűbb módszer, ha a tiszta üvegeket és a tetőket elöblítjük, kicsit hagyjuk lecsepegni, majd egy tepsibe tesszük, és hideg sütőbe tesszük, majd 100 fokra állítva 15 percet hagyjuk a sütőben, majd kivéve hűlni hagyjuk, és máris nekiállhatunk ennek a pikáns csemegének.

Ráadásul a felesleges befőttesüvegeket, a szezonális gyümölcsöket is maximálisan kihasználjuk!

A vörösboros-fokhagymás szilva receptjéért kattintsatok ide >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek