Milyen az, amikor egy sztárséf zabkását készít? Természetesen nem szokványos, főleg nem unalmas, pedig nem kell hozzá semmi különleges alapanyag vagy technika. a végeredmény mégis isteni. Gordon Ramsay jó sok fűszerrel, magokkal és gyümölccsel, sütőben krémesre sütve készíti, a tetején vékony karamellréteggel. Fantasztikus, pedig nagyon egyszerű!
Hogyan lehet az egyszerű és nem túl izgalmas zabkását kényeztető, melengető finomsággál felturbózni? A szakácsóriás egy régebbi receptjét egy kicsit megújítva, illatos fűszerekkel és tejszínnel gazdagítva megmutatja, néhány trükköt és személyes élményt is elárulva. Édesapja szerint a zabkásához csak só kell, de Ramsay úgy véli, ez a gyerekkora óta sokat fogyasztott zabkása sokkal többet érdemel: ízeket, illatokat, gyümölcsöt és magokat, főzés helyett sütést, és máris egy gazdag és tápláló, ellenállhatatlan, sütinek is beillő fogás lesz belőle, ami családi kedvenccé válhat. A videó alapján jól követhető a fűszeres, sült zabkása készítése, alatta pedig jön a részletes recept…
A hozzávalókat és az elkészítést pedig ITT tudjátok megnézni!