Egyéb kategória

Füstölt lazac pikáns krémsajttal – villantós előétel egyszerűen

A füstölt lazac nem mindennapi étel, de a csilli-villi ünnepi asztalon nagyon is helye van. Frappánsan egyszerű és nagyon mutatós előételt készíthetünk belőle egy kis pikáns krémsajttal – percek alatt megvan, és mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána.

vous - 2018.12.13.
Füstölt lazac pikáns krémsajttal – villantós előétel egyszerűen

A füstölt lazac nem épp a legpénztárcabarátabb alapanyag, viszont annyira finom, hogy ünnepi alkalmakkor érdemes elcsábulni. Az íze intenzív és aromás, és már kevéssel is nagyon izgalmas és ünnepi fogást készíthetünk. Azt el kell ismerni, hogy önmagában nagyon tömény, karakteres, kevés kísérő mellé egy pirítós, így mindenképpen nagyon jót tesz neki, ha egy kis fűszeres krémsajtot kínálunk mellé.

A füstölt húsokhoz, sonkához jól passzoló ecetes torma meglepő módon fantasztikusan illik a füstölt lazachoz is, a picit csípős, savanykás, édeskés íze nagyon jól kiemeli az aromáit. Natúr krémsajttal összekeverve pedig lágyabb az íze, és persze a friss sajt krémessége is sokat dob rajta. Készíthetünk belőle mini szendvicskéket, de kínálhatjuk külön-külön is, hogy mindenki magának állítsa össze a falatkákat, sőt kínálhatunk mellé vékonyra karikázott kígyóuborkát is, mert ez is szuperül passzol hozzá.

Füstölt lazac pikáns krémsajttal recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek