„Milyen király lenne, ha divatba jönne a símaszk!” – Öltözködési tippek alaszkai hideg ellen

Ezek a legfurcsább öltözködési szabályok a világon

Bizony, létezik ruhabolt, ahol az eladó sem kövér, sem csúnya nem lehet, máshol akkor is öltönybe kell bújni, ha egyébként a rövidnadrág lenne a kényelmes viselet.

Az Abercrombie & Fitch ruhaüzleteiben furcsa érzés lehet eladónak lenni: a bolti dolgozók ugyanis vasszigorral meghatározott elvek mentén öltözhetnek, valamint kizáró ok a túlsúly. Az eladók így olyan feltételeknek felelnek meg, amely máshol kiverné a biztosítékot. Nekik karcsúnak és szabályos arcúnak kell lenniük. A férfiaknak a felgyűrt ingujj az elvárt viselet, ingük felső 3 gombját kigombolva kell hordaniuk, és a nadrágok hossza is centire szabályozottak. A nők is hasonló feltételeknek megfelelve dolgoznak: ízléssel kigombolt blúz és csodaszép külső a kötelező elvárás. 

Objektum doboz

A kosarasok rövidnadrágja

Ha valaki azt hiszi, hogy a kosarasok öltözéke a leglazább (és legmenőbb) divat a világon, nos az téved. A kosarasok öltözködését is szabályok teszik néha alig elviselhetővé. Például azt, akinek a sortja közelebb ér véget a térdéhez, mint 2,5 centi az akár tízezer dolláros büntetést is fizethet. A 2005-ben hozott szabály alól senki, még az NBA sztárjai sem kivételek, nekik ráadásként a pályán kívüli öltözködést is meghatározzák plusz bónuszként. Minden kötelező alkalom esetén, de mérközésre jövet-menet is a business casual a menő.

Objektum doboz

György herceg rövidnadrágja

Azt régóta tudjuk, hogy Angliában, egészen pontosan az angol iskolákban és az uralkodói körökben a fiúknak KÖTELEZŐ viselet a rövidnadrág. A hosszú nadrág viselésének és a térdzokni elhagyásának feltétele a betöltött 8, vagy másutt a 9 éves életkor.