Egyéb kategória

A kihunyóban lévő tüzet csak közösen lehet feléleszteni

A hosszan tartó kapcsolatok átka, hogy eltűnik belőlük a szenvedély, amit az unalom és megvetés vált fel. Az állandó panaszkodás, hogy a férjem ilyen lusta, a feleségem ennyire nem kapható semmire. Csak azt nem veszi észre senki, hogy mindig kettőn áll a vásár.

vous - 2022.04.08.
A kihunyóban lévő tüzet csak közösen lehet feléleszteni

Könnyű beleélni magunkat abba a gondolatba, hogy mi azért vagyunk igénytelenek, mert a másik is az; mi azért nem tesszük bele az energiát a kapcsolatunkba, mert a másik úgyse viszonozná. Ezzel viszont útjára indítunk egy öngerjesztő folyamatot, aminek garantáltan szomorú vége lesz. Pedig valamiért kimondtuk az igent és elköteleztük magunkat a másik mellett.

Ezért, ha még látjuk a párunkban azt, akibe beleszerettünk, akkor megéri megtenni a következő lépéseket, hogy megmentsünk egy párkapcsolatot.

Őszintén mondd el, és hallgasd meg

Talán ez mindennek az alapja, és sajnos sok kapcsolatban nincsen jelen, lehet soha nem is volt. Nincsen párbeszéd, hogy ki mire vágyik, mit szeretne, nemcsak az ágyban, hanem a kapcsolatban. Megy a hallgatózás, a másoknak panaszkodás, a passzív-agresszív célozgatás, csipkelődés, ahelyett, hogy felnőttek módjára beszélgetnének a felek.

Ezen az akadályon lesz a legnehezebb átverekedni magunkat, mert mindkettőnknek engedni kell. Elsőre lehetetlen feladatnak fog tűnni, mert az az alapállapotunk, hogy minden jogos kritikán felkapjuk a vizet, folyamatosan hárítunk és visszatámadunk egyből, ha valami neki nem tetszőt mondanak rólunk. Ilyenkor elindul az elfojtott sérelmek lavinája, ami arról szól, hogy ki tud jobban rálicitálni arra, hogy mi zavarja a másikban.

Viszont ez lehet egészséges is, hiszen legalább kibukik minden.

Szóval merjünk őszinték lenni, nyomjuk ki a gennyet, ami mérgezi kapcsolatunkat, de legyünk arra is felkészülve, hogy süket fülekre találunk. Sajnos vannak, akiknek a párkapcsolatban az a legfontosabb, hogy kinek van igaza, és ők soha nem fognak engedni. Viszont, ha sikerül megérteni egymást, akkor kiderülhet, hogy mi hiányzik a párunknak, és újra átélhetjük az első randik és együttlétek izgalmát, hiszen jóformán újra meg kell ismerjük a kedvesünket.

Adj magadra és a párodra

Egyesek már pár hónap együttélés után teljesen elvadulnak a párjuk mellett, legyen szó nőkről vagy férfiakról. Ezen a munka, házasság és a gyerekek csak tovább rontanak, aminek az lesz a vége, hogy két egymást kedvelő, de egyáltalán nem kívánó ember él egy háztartásban.

Sokszor csak egy őszinte beszélgetés hiányzik egy kapcsolatban.

Sokszor csak egy őszinte beszélgetés hiányzik egy kapcsolatban.
Forrás:
Unsplash.com

Persze nem lehet minden nap makulátlannak lenni, mert emberek vagyunk, de nem is ez a cél. Csak a hétvége végére ne legyen “vonalkódos” a fehérneműnk, mert nem fürödtünk, és érzékeljük azt is, ha a másik kerül minket — illetve jusson eszünkbe az előző pont, az őszinteség. Továbbá az is legyen egyértelmű, hogy ha minket zavar valami, azt tapintatosan mondjuk el.

Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy mit tesz értünk a párunk, vegyük észre az apróságokat is, és értékeljük, ha látszólag a semmiért csípi ki magát. Értsük a célzást, hogy ha egy intim éjszakát tervezett aznap estére, és legyünk benne partnerek. Kevés kiábrándítóbb dolog van annál, mint amikor odatesszük magunkat, csak azért, hogy a másik magasról tojjon az egészre.

Ha pedig mégse jönne össze, mert annyira fáradtak voltunk, akkor engeszteljük ki a kedvesünket, beszéljünk meg egy következő alkalmat, amire mi is felkészülünk.

Ajánlott cikkek