Egyéb kategória

Legyen a párkapcsolat egy szék, a négy lába pedig… tudjátok, mik azok?

Sokan mondják, a párkapcsolat olyan, mint egy szék négy lábbal, melyek nem mások, mint a stabil párkapcsolat alappillérei: a hűség, szövetség, közös célok és a szeretet.

vous - 2015.07.10.
Legyen a párkapcsolat egy szék, a négy lába pedig… tudjátok, mik azok?

Ülünk a székünkön, kapaszkodunk a szélébe, és olykor imbolyogni kezdünk, máskor pedig magabiztosan kihúzzuk magunkat. Mert egy kapcsolat akkor jó, ha stabil lábakon áll, ahhoz pedig szükség van némi magabiztosságra.

Hűség, avagy az örökké

Kétféle ember létezik. Az egyik az, aki hisz az örökkön-örökkében, és a másik az, aki nem. Az utóbbi általában túl van a szülei válásán, de minimum egy fájdalmas szakításon. Ők azok, akik szkeptikusak a hűséget illetően, és legyintenek, ha ez a szó elhangzik egy-egy beszélgetésben. Pedig a hűség meghatározása fontos egy kapcsolatban, és tökmindegy, hogy hány meghiúsult örökkön-örökkét láttatok, a hűség nem sors kérdése, hanem elköteleződés. Döntés amellett, hogy harcoltok akkor is, ha beüt a krach, ha ellaposodni látszik a kapcsolat. Biztosnak kell lennetek abban, hogy ezt akarjátok, és meg is fogjátok oldani a problémákat, ha arra kerül a sor.

Forrás:
istock

Szövetség és bizalom

Nem olyan egyszerű szövetséget alkotni valakivel, hiszen azzal valamennyire feladjátok a „csak magamra támaszkodom” elveteket, és kissé kiszolgáltatottabbak lesztek. Azonban ha megvan a bizalom, igazán erős szövetséget tudtok alkotni. Ez annyit tesz, hogy mindig kiálltok a másik mellett, segítetek egymásnak, biztosak vagytok abban, hogy a másik ott lesz nektek akkor is, ha baj van. 

Az évek és a tettek egyre jobban erősítik ezt a szövetséget, minden egyes közös élmény és tett egyre stabilabbá teszi a szövetségeteket, és magabiztosabb félként vesztek részt a párkapcsolatotokban.

Közös célok, közös út, közös ünneplés

Nehéz úgy párkapcsolatot fenntartani, ha mindig csak egymás céljaihoz igazodtok. A közös célok biztosítják azt, hogy ne külön utakon haladjatok egymás mellett, hanem együtt tegyetek a kitűzött közös célért. Az odáig megtett, olykor bukdácsolós út csak megerősíti a szövetségeteket, és magabiztosabbá nevel benneteket.

Szeretet – erősebb a szerelemnél?

A bizsergés és a repdeső pillangók előbb-utóbb elmúlnak, helyét pedig átveszi a szeretet. Ilyenkor többnyire kétségbe szoktak esni a párok, és rémülten kérdezgetni kezdik maguktól: jó ember mellett vagyok?

Pedig ha valaki igazán a társatok, erős szövetségesek vagytok, és együtt meneteltek a közös céljaitok felé, akkor a szeretet annyira erőssé válik, hogy majdnem felér a szerelem érzésével. Márpedig ha szorgalmasan építgetitek kalapáccsal a széketek lábait, akkor ez az érzés egyre intenzívebb lesz.

Beszélni, beszélni, beszélni…

Ha már szék, szükségetek lesz apró szögekre is, amelyek összetartják a pilléreket, hogy stabilan álljon, ezek a szögecskék pedig a beszélgetések. Egymás meghallgatása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kiépüljön a bizalom, arra épülve a szövetség és a szeretet.

Ha jobban belegondolok, ez már majdnem ház. Abból pedig lehet falu, város, egy egész világ. Úgyhogy szö(ve)geljetek csak serényen…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.