Egyéb kategória

Nyelvlecke kicsit másképp – Beszélitek a párotok szeretetnyelvét?

Hallottatok már az öt szeretetnyelvről? Ha nem, akkor ez pont a ti cikketek! Itt az ideje, hogy megtudjátok, párotok „szeretettankját” hogyan tölthetitek meg.

vous - 2015.07.02.
Nyelvlecke kicsit másképp – Beszélitek a párotok szeretetnyelvét?

Minden ember beszél egy elsődleges szeretetnyelvet, amellyel kifejezi saját szeretetét, és amelyet ha a partnere megfelelően értelmez és viszonoz, akkor harmonikus kapcsolat jön létre. Azonban ha a párotok nem ismeri a ti szeretetnyelveteket, vagy épp ti nem tudjátok, ő melyik nyelvcsoportot erősíti, akkor ott bizony bajok lehetnek. Mindenkiben ott lapul egy képzeletbeli szeretettank, és minden erővel igyekezni kell ezt megtölteni. Hiszen üres tankkal egy autó sem megy tovább, hát még mi magunk… Nézzük hát a bűvös ötöst, az öt szeretetnyelvet!

Elismerő szavak

A szavak ereje: amikor az apró dicséretek többet érnek minden cselekedetnél. Legalábbis az az ember biztosan így gondolja, aki az elismerő szavak nyelvét beszéli. Számára mindennél fontosabb a mindennapi dicséret az élet minden területén, de legfőképpen a párkapcsolaton belül. Ha úgy látjátok, hogy párotoknak különösen sokat jelent egy-egy bók, kedves szó, akkor igyekezzetek mindennap elhalmozni ilyenekkel. Míg nektek semmibe sem kerül ez a pár kimondott szó, addig nekik az örömük garantált.

Minőségi idő

Akinek a minőségi idő a szeretetnyelve, az akkor érzi magát igazán boldognak, ha párja igyekszik sok időt szánni kettejükre. Hiába tévéztek együtt, vagy mentek együtt a hétvégi nagybevásárlásra, ezek nem számítanak minőségi időnek. Minőségi együttlétnek számít viszont, amikor kettőtökre és a párotokra koncentráltok. Ráadásul nem kell semmilyen extrém időtöltésre gondolni, egy-egy mozi, vacsora egy étteremben vagy egy múzeumlátogatás már feldobhatja a szürke hétköznapokat. Jó hír pedig, hogy határt egyedül az érdeklődési körötök szabhat.

Ajándékozás

Ajándékot mindenki szeret kapni, de aki ezen a nyelven beszél, annak ez fontos leginkább. Hiszen az ajándék a szeretet kézzelfogható jele. Nem szabad itt sem nagy, drága dolgokra gondolni, az ajándékozás lényege pont az, hogy gondoltatok a másikra, szinte mindegy is, milyen kis aprósággal. Hisz szokták mondani: „a szándék a fontos”. Ezt a szeretetnyelvet pedig egyszerűen össze lehet kötni az előbb említett minőségi időtöltéssel. Szuper ajándék lehet egy színházjegy vagy akár egy gyertyafényes vacsora a kedvenc éttermetekben. Ugye, hogy nem is nagy dolgok?

Szívességek

Van, akinek bizonyos segítségek, szívességek jelentik a boldogságot. Ha a ti párotok is a felhők felett tud járni, mert reggelit csomagoltok neki, vagy épp simára vasaljátok az ingjeit, akkor ő biztosan ezt a nyelvet beszéli. Aki a szívességek nyelvén beszél, az minden olyan cselekedetnek örül, ami megkönnyítheti mindennapjait. Nincs más dolgotok, mint kideríteni, mi segíthet a zűrös hétköznapokon a párotoknak.

Forrás:
Pexels

Testi érintés

Minden kapcsolatban lényeges, hogy a pár testileg egymásra legyen hangolva. Azonban vannak olyan emberek, akiknek a fizikai jelenlét fontosabb mindennél. Egy-egy kézfogás, arcsimogatás, ölelés nekik többet érhet minden kedves szónál vagy cselekedetnél. Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, minden testi kontaktus nagyon fontos, de főként a szexualitás kap kiemelt szerepet. Érdemes beszélni ezekről, megtudni pontosan, kinek milyen érintés, testi kontaktus elengedhetetlen a mindennapokban.

Minden jól működő kapcsolathoz szükség van mind az öt szeretetnyelvre, de nem ugyanolyan mértékben.

Ha úgy érzed, még mindig nem tudod, melyik szeretetnyelvet beszéli a párod, akkor az alábbi kérdések segíthetnek:

  • Hogyan fejezi ki ő a szeretetét?
  • Mit kér tőletek leggyakrabban?
  • Mivel lehet legkönnyebben megbántani? 
  • Minek örül legjobban?

Bármennyire is szeretné az ember saját szeretetnyelvével kifejezni szeretetét a másik felé, ez nem mindig sikerül. Hiszen nem biztos, hogy ami nekünk boldogságot jelent, az neki is. Gondos odafigyeléssel azonban rövid idő alatt kideríthetitek, hogy szerelmetek milyen szeretetnyelven is beszél, onnantól pedig rajtatok áll, hogy a történetetek a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” mondattal végződik-e.

Ajánlott cikkek