Egyéb kategória

Nálunk a görögdinnye a nyár legizgalmasabb salátájaként születik újjá

Ha csobbanás, akkor nyár. Ha nyár, akkor görögdinnye. Ezt a belőle készült salátát a nap bármely szakában - akár csak egy salátástálban összedobálva is - szívesen fogyasztom...
vous - 2015.07.05.
Nálunk a görögdinnye a nyár legizgalmasabb salátájaként születik újjá

1. lépés

A dinnyéből ujjnyi szeleteket vágunk, kimagozzuk, majd pogácsaszaggatókkal különböző méretű köröket szúrunk ki.

2. lépés

A paradicsomokat is különböző formákra vágjuk: az egyiket csak félbe, a másikat karikára, a harmadikat cikkekre.

3. lépés

A felszeletelt halloumi sajtot forró serpenyőben kevés olívaolajon lesütjük, majd tetszőleges formára vágjuk.

4. lépés

Két evőkanál almaecetet összekeverünk négy evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval. A száráról lecsipkedjük a menta és a bazsalikom leveleket.

5. lépés

Az így bekevert ecet-olaj öntettel (vinaigrette) bátran meglocsoljuk az összevágott alapanyagokat, ízlésesen a tányérra helyezzük.

Így tálaljuk

Ajánlott cikkek