Világ

Angelina vs. Jennifer: egy napig úgy ettünk, mint ők – Ti is bevállalnátok?

Angelina Jolie és Jennifer Aniston vélt vagy valós rivalizálása, összehasonlítgatása még tíz évvel azután is foglalkoztatja a világot, hogy a világ egyik legszebb – ha nem a legszebb – színésznője összejött a világ egyik – ha nem a legszebb – színészével, aki dobta a világ szintén egyik legszebb – ha nem a legszebb – színésznőjét. Bennünket nem érdekelt, ki a szebb, ki szenved jobban, ki mit érdemel, kinek kellene inkább Brad Pitt-tel lennie...

vous - 2015.06.04.
Angelina vs. Jennifer: egy napig úgy ettünk, mint ők – Ti is bevállalnátok?

Reggeli: "Fú, de rosszul nézel ki!"

…sokkal inkább arra voltunk kíváncsiak az Angie vs. Jennifer csatából, hogy melyikük milyen falatokról mond le azért, hogy világsztárhoz méltóan nézzen ki. Angelina ugyanis egyre soványabb, Jennifer Aniston viszont ragyogóbban néz ki, mint valaha. Vajon miért?

Mindenki szeretne egy kicsit Angelina Jolie lenni. Van valami lenyűgöző ebben a nőben, olyan kisugárzása van, amely elfelejteti velem, hogy talán egy-két jó filmje volt összesen és rendezőként sem idén nyeri el az Oscart. Valahol nagyon őrült, nagyon beteg, nagyon felelőtlen, de hatalmas szíve van, lehengerlő stílusa és személyisége. Megosztó. Néha teljesen feldühít, máskor megindít, megint máskor elvarázsol. Szóval nem volt kérdés, hogy úgy akarok enni egy napig, mint ő, hogy egy kicsit Angie lehessek. A fene gondolta volna, hogy ezzel együtt lemondok a cukorról és a koffeinről is, és be kell érnem napi 600 kalóriával. Hogy képes valaki ennyi energiabevitellel egész nap dolgozni, hét gyereket nevelni és még nőnek is maradni?

Forrás:
vous

Nem csoda, ha a szerkesztőségben már reggel az volt az első bók, amit kaptam: “Fú, de rosszul nézel ki!”. Jó, hát világsztárnak születni kell, nem? Egy maréknyi gabonapehely egy kanál kókuszolajban megforgatva egyébként nem olyan rossz kezdés, de koffeinfüggőként a kávé hiánya meggyötör és egy kérdés folyamatosan lüktet a fejemben: AKAROM ÉN EZT?

Ebéd: "Egyél már végre valamit!"

Most álljak neki magyarázni, hogy így is csaltam és néhány szem mandula és gumicukor mellé – amit Angelina ebédre hajlandó elfogyasztani – becsempésztem egy adag rukkolát eperrel és körtével felturbózva? Koncentrálni, szerkesztőséget vezetni, problémákat megoldani és ötletelni ennyi étel után egyszerűen lehetetlen. Egyre inkább elhiszem, hogy egy csodanőről van szó, DE egyre kevésbé szeretnék a bőrében lenni. Azért ez még mindig jobb, mint az extrém diétája, amikor evés helyett naponta többször is egy citromléből, cayenne-borsból és juharszirupból álló keveréket kortyolgat. (Jesszus!) Nekem marad a gyömbéres fokhagymatea, amellyel állítólag még több kalóriát égetek – ha lenne bennem bármennyi, ezt meg is érteném, de így?!

Forrás:
vous

Vacsora: "Végre, valami ételszerű!"

Angelina Jolie-nak a vacsorája a legtartalmasabb (most figyeljetek!): akkor egy szelet sovány húst is elfogyaszt és hajlandó meginni egy pohár bort. Mindezt nyugodt környezetben, kellemes jazz-zenét hallgatva, tompa világítás vagy gyertyafény mellett költi el, így – csak az étkezésre koncentrálva – sokkal kevesebbel is beéri és a kalóriabevitele is alacsonyabb. Lehet, hogy ő így étkezik, de én ezt már sosem tudom meg, mivel a vacsorát kineveztem az ebéd második fogásának, és a pohár bort is megittam ebédre, hogy feldolgozzam a színésznő étrendje okozta sokkot. Hiába, nem lehet mindenki Angelina Jolie…

Forrás:
vous

Ragadozó-diéta citromos vízzel – faltam, mint Aniston

Pontosan három percig bírtam ki vigyorgás nélkül, amikor lecsapott rám a főnököm: egy napig diétázzak úgy, ahogy a kedvenc színésznőm, a Jóbarátok egykori üdvöskéje, Jennifer Aniston. Jenny diétája ugyanis pontosan a fogamra való. 

Forrás:

Hús, hús, hús, zöldségek, gyümölcs és pizza. Nulla befektetés és nulla lemondás a részemről. Ha kell, ilyen formán diétázok én akár egy évig is. Persze csak vigyorogtam magamban és hallgattam mélyen. Higgyék csak azt, huszonnégy órás áldozatot hozok a szent cél érdekében. Később – ha kiderül valami kis stiklim vagy mulasztásom – még jól felemlegethetem, hogy bezzeg akkor Jennifer módra éheztem. Sőt, senyvedtem a cikk miatt. 

Reggeli: gyümölcsturmix

Reggelire összeturmixoltam egy narancsot, egy banánt, fél körtét és egy kicsit fonnyadt céklát – ezt csupán a gyönyörű színe miatt –, dobtam még a kulimászba pár szem epret és egy fél almát is. Szórtam rá egy kávéskanál fahéjat – olvadjon a zsírom –, majd az egészet annyi vízzel, hogy jól ellepje ivólé sűrűségűre kevertem a turmixszal. Mit is mondhatnék? Isteni volt a nedű. És ismerős. Hetek óta ilyen koktélokkal indítom a napot. Néha meg spenótos körtével, de most nem borzolnám a kedélyeket. Tudom, elég a cékla emlegetése is… Az éhem egyébként klasszul elverte a gyümölcs-szmötyi, és jól ki is bélelte a gyomrom. Igazából délig eszembe se jutott, hogy én valójában életre-halálra szóló diétában vagyok. Azért óránként (ez előírás volt) ittam két-két deci citromos, buborékmentes ásványvizet – mert állítólag Jenny is citromos vízben utazik.

Forrás:
vous

Ebéd: csirkemell zöldsalátával

A dél gyümölcsmentesen telt. Eredetileg úgy gondoltam, bedobom a nagyágyút, és rendelek egy pizzát a sarki olasztól, de inkább visszafogtam magam, a pizza – legyen bár Jennifer Aniston gyengéje – azért elég messze esik a diétától. (Az enyémtől egyértelműen.)

Maradt a grillezett csirkemell (vagy 8 deka), paradicsom és zöldek. Saláta, uborka, avokádó. Az avokádónál fintorogtam. Mert szenvedni akartam. Mindhiába. Jenny ebédjének minden egyes összetevőjét imádtam. Ez van.

Forrás:
vous

Uzsonna: citromos víz, kortyonként

Forrás:

Vacsora: Tonhalas saláta

Azt akartam, hogy sajnáljanak a kollégák, ezért nagyokat nyeltem, ha kenyérbe vagy porcukros péksütibe harapott mellettem valaki. Ám az igazság az, hogy fenemód nem volt ok a sajnálatra. Az ebéd ugyanis, bár nem volt óriási az adag, pontosan elegendő volt. Ahogy a vacsorám után – egy fél tonhalkonzerv uborkával, rukkolával és fejessalátával – se kívántam mást, csak egy pohár vörösbort. Na, azt nem kaptam, az ugyanis csak annak járt, aki Angelina Jolie diétáját húzta a tombolán.

Forrás:
vous

 

kerdojel

Hogyan állt össze Angelina és Jennifer napi menüje?

A színésznő étkezési szokásaival kapcsolatban azért lehet találni jó néhány információt az interneten. Először ezeket összegyűjtöttük, inspirálódtunk, majd összeállítottunk egy képzeletbeli napi menüt Angelina (Eszter) és Jennifer (Tini) számára.

Ajánlott cikkek