Egyéb kategória

Jön, jön, jön a kánikula! Tippek a túléléshez

Ha már megszoktátok a kardigánt és a hosszabb ujjú kedvenc pólótokat, akkor most búcsúzzatok el tőlük, mert újra a lenge ruháké lesz a főszerep. Bizony, jön a kánikula. Megint.
vous - 2015.06.30.
Jön, jön, jön a kánikula! Tippek a túléléshez

Keddtől egyre melegebb és szárazabb lesz a levegő, rá is kukkantottam emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjára, és te jó ég! Napról napra eggyel több ruhát hámozhatunk le magunkról, mert vasárnapra már 35 fokot ígérnek.

Jó időben elkezdeni a felkészülést, úgyhogy ha shoppingolni szeretnétek, azt még maholnap tegyétek meg, mert nincs annál rosszabb, mint a próbafülkében rátok tapadó ruha.

Jobb, ha már most elkezdtek figyelni arra, hogy mennyit isztok, mert tapasztalatból tudom, hogy a melegben rosszul lenni szívás, és higgyétek el, nem akarjátok, hogy megtörténjen. Ha mégis hajlamosak vagytok elfeledkezni az ivásról, akkor töltsétek le a telefonotokra a Water Your Bodyt, ami figyelmeztet benneteket a vízfogyasztásra, ha valamiért nem jönne be, akkor az Aqualert: Water Drink Reminder vagy a Drink More Water! app is beválhat nektek. Csak semmi kifogás!

Nekem sikerült egyszer szárazra aszalnom magam, akkor az segített, hogy minden reggel magamhoz vettem egy másfél literes üveget, és egész nap magammal hurcolásztam, akár a fél városon keresztül. Így láttam, hogy mennyit iszom, és hamar visszaálltam normális üzemmódba. Tegyétek ti is ezt, tuti módszer!

Tartok magamnál jól behűtött nedves törlőkendőt, csuklóra, tarkóra rakva csodákat művel,
mikor már épp elájulni készültök. De megteszi a nedves törlőkendő is, vagy egy mentás
vizes spricni az arcra, sőt, a mentát a vizetekbe is érdemes belecsempészni,
hiszen köztudottan hűtő hatása van. Vagy készítsétek el valamelyik isteni ízesített vizünket!

Nektek milyen tippjeitek vannak kánikula idejére? Hogyan vészelitek át a legforrób napokat?

Ajánlott cikkek