Világ

Lehettek Monroe-rajongók, akkor sem ismeritek Marilynt igazán!

Az igazi, gyönyörű, bájos és mosolygós szőke. A NŐ. A nő, akiért férfiak milliói rajongtak, és aki a mai napig meghatározó szépségikon. Ő azonban ennél színesebb volt, néha sekélyesebb, máskor gazdagabb, mélyebb, vagy éppen sebezhetőbb. Emberibb.
vous - 2015.06.20.
Lehettek Monroe-rajongók, akkor sem ismeritek Marilynt igazán!

Összegyűjtöttünk tíz olyan dolgot, amit még mi sem tudtunk róla, de amelyek még szerethetőbbé teszik.

Nem szerette a gyémántokat

Hogy tessék? Hihetetlen, hogy létezik olyan nő, aki nem szereti a gyémántokat, de Marilyn pontosan ilyen volt! Pedig még a Diamonds Are a Girl’s Best Friend című számot is ő énekelte. Hiába a szépség és a csillogás, a pénz és a gazdagság, úgy látszik, van, akinek nem a méregdrága ékszer volt a mérvadó az életében. Bár abban még mi sem lehetünk biztosak, hogy nem volt egy egész hegynyi ajándéknak szánt gyémánt valamelyik fiókjában…

Ötven dollárért levetkőzött

Az első meztelen fotósorozatáért 50 dollárt, azaz 13 ezer forintot kapott – a fotós meg 500 dollárt, ami 135 ezer forintnak felel meg. Kiszolgáltatott volt, ahogy olyan sok lány akkor is, ma is…

Dadogott

Íme egy ékes példája annak a csodálatos és hatalmas igazságnak, hogy “senki sem tökéletes”. És tényleg. Bár ez a beszédhiba nem volt túlságosan feltűnő Marilyn esetében, azért számos helyzetben problémát okozott neki – például egy-egy forgatókönyv megtanulása.

Közel 400 könyve volt otthon

Azért nem gondoltuk volna mi sem, hogy Marilyn Monroe, akit csak szexszimbólumként ismertünk eddig, egy komplett minikönyvtárral rendelkezett otthon. 

“Inkább a jobb oldalról fotózz!”

Mindenkinek ismerős ez a mondat, ugye? Marilyn meggyőződése szerint arca jobb felének fotózása sokkal előnyösebb volt a számára. Mint ahogyan ő is, az ilyen kijelentésekre mi is hajlamosak vagyunk.

Állandóan izzadtnak és koszosnak érezte magát

Ezért egy nap akár tizenötször is képes volt megmosni az arcát. Ez azért durva.

Húsz éven keresztül hetente egy csokor virág

Marilyn halála előtt második férjét arra kérte, minden héten vigyen majd virágot a sírjára. Jó férjhez hűen Joe DiMaggio betartotta az ígéretét, és húsz éven át virágot vitt szeretett feleségének, egy héten háromszor.

Csak majdnem tökéletes?

Marilyn ügynöke, Johnny Hyde két plasztikai műtétre is rá tudta venni a színésznőt. Az egyiknél az orra hegyénél egy porcot operáltak át, a másodiknál pedig az állába kapott implantátumot.

Stílusosan

Van az a mondás, hogy egy királynő nem késik, mindenki más érkezik túl korán. Ennek a mi drágaságunk tökéletesen megfelel jelen esetben, hiszen későbbi férjével tervezett első randevújáról stílusosan csak két órát késett. Lehetne egy ilyen gyönyörűségnek nem megbocsájtani? Persze, hogy nem – ezt pedig Joe DiMaggio is tudta.

Online élet a halál után

Jó, ezzel a hatalmas Marilyn-fanoknak biztos nem mondunk sok újat, de fontosnak tartjuk megjegyezni tizedik pontként, hogy Monroe kisasszonynak van Facebook-oldala és Twitter-felhasználója. Valójában sosem tűnik el közülünk, szóval lehet lájkolni.

Ajánlott cikkek