Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

Csak egy csepp parfümben: íme a tökéletes alvás receptje

A meztelenül alvás problémakörének tárgyalása nem szárnyal filozófiai magasságokba. Annál sokkal földhözragadtabb és frivolabb az élmény. Az egészséghez, a  boldogsághoz azonban köze van az éjjeli pőreségnek, és ezzel úgy tűnik, nagyon is tisztában volt a fél világ fantáziáját megmozgató szőke démon, Marilyn Monroe is.

Monroe kisasszony ugyanis volt olyan kedves egy alkalommal pajkosan megsúgni az alvási szokásai iránt érdeklődő újságíróknak, hogy ő bizony nem visel semmi mást azon a csodálatos bőrén, csupán egyetlen csepp parfümöt. Hogy a kijelentés kacér hanyagságból hagyta-e el ajkait, vagy nagyon is tudatos reklámfogás volt a Chanel N.5 érdekében, talán sosem derül ki.

Mindenesetre az egy csepp parfümben alvás gondolata szállóigévé, valamint a nők felvállalt érzékiségének jelképévé vált.

A meztelenség boldogít

Az alváskutatással foglalkozó szakemberek szerint alvási öltözékünk – így a meztelenség is – a szexi üzeneteken túl hatással lehet a megélt boldogságra. Legalábbis a Daily Mail oldalán néhány hónapja megjelent kutatási eredmény szerint is. A kísérletben ezer ember bevonásával mérték fel az alanyok saját bevallására alapozott boldogságszintjét – alvási öltözékük összefüggésében.

Forrás:
iStock

Nem meglepő módon a meztelenül alvók körében vallották a legmagasabb arányban, 57%-ban magukat boldognak a tesztalanyok, míg a pizsamában alvók 48, a hálóingben pihegők csupán  43%-ban állították magukról, hogy boldogok. Rosszul áll azonban a kezeslábasban alvók szénája: azok csoportjában, akik ragaszkodnak a szoros, szinte teljes testfelületet takaró hálóöltözékhez, mindössze 38% érzi boldognak az életét.

Pikáns ötvenesek

A felmérés arról is beszámolt, hogy a kutatásban részt vevők 40%-a felejti minden éjjel a fogason a pizsamáját, valamint feltárták azt is, hogy meglepő módon az ötvenöt év felettiek szeretik leginkább a meztelenkedős alvást – 45% vállalta fel a természetes, de pikáns pihenés szokását.