Lélek

Tényleg a nevedben van a végzeted vagy elfuthatsz a sorsod elől?

A nevünkben benne rejlik a személyiségünk és a sorsunk. Ahogy nevet adunk valaminek vagy valakinek azzal egyedivé tesszük. Az egyediségünk szimbóluma tehát a nevünk. Sok mindent elmond rólunk. Ha ez nem így lenne, nem törnék a fejüket a szüleink hosszasan rajta. Bár úgy tartják ezoterikus berkekben, hogy a születendő lélek sugallja az anyának a nevet, amivel teljesítheti a karmáját.
vous - 2015.07.11.
Tényleg a nevedben van a végzeted vagy elfuthatsz a sorsod elől?

A név mint mantra

Minden névnek nemcsak hangzása van, hanem egy energetikai rezgése is – összhangban a horoszkópunkkal –, amely közvetlen hatással van az életünkre, céljainkra. Minden név önmagában egy mantra. A mantra ritmusos ismételgetése hat az emberre és segít kapcsolódni a felsőbb erőkhöz.

Születésem óta háromszor változott meg a nevem, vele együtt a sorsom is. 

Önszántamból egyszer változtattam arra, ahogyan most használom. Úgy éreztem, hiányzik valami, ami én vagyok, túl keményen hangzik és arról nem is beszélve, hogy átlagos. Bár akik „Kiss”-nek vagy „Nagy”-nak születtek talán átérzik ezt. Nem véletlen, hogy sokan közülük tudatosan felvesznek még egy jelzőt vagy még egy nevet eléje.

Névváltoztatás – rezonál-e a sorsoddal?

Forrás:
unsplash.com/Paolo Imbag

A névváltozással vagy egy új becenévvel, esetleg egy harmadik név felvételével olyan rezgéseket vihetünk a személyiségünkbe, amelynek eddig hiányában voltunk. Növelhetjük ilyen módon a női befogadó erőt vagy a kreativitást. Az új rezgések erősíthetnek minket a céljaink, karrierünk elérésében is. Sok oka lehet annak, hogy nevet változtatunk. Ha a családnevünket (vezetéknevünket) változtatjuk, akkor az a születésünkkor hozott feladatunkkal lesz kapcsolatos, ha pedig a keresztnevünket, akkor azzal, ahogyan a hozott feladatot megnyilvánítjuk a külvilág felé. Ezzel részletesebben a számmisztika foglalkozik. A névváltozás sokaknak bejött, például J. K. Rowlingnak vagy Tiger Woodsnak.

Az ősi védikus asztrológia is használja a névváltozást a születési horoszkópból kiindulva – számítása igen bonyolult –, a jótékony hatású bolygók elhelyezkedését és az aktuális bolygóhatásokat elemzik. Ha bizonyos bolygók negatív hatással vannak az életünkre, egy névváltozással orvosolható a probléma, mely segíthet összhangba kerülni a bolygó pozitív természetével. Természetesen vizsgálják, hogy a név rezonáljon az egyén valódi céljaival. 

Változhat-e az életed?

A válaszom egyértelműen igen. Időbe telt, míg az új név rezgésével eggyé tudtam válni. Eleinte furcsa volt, de minél többször írtam le és mutatkoztam be az új nevemmel, idővel átrezgett. A névváltozás hat a sorsunkra. Érdemes kikérni számmisztikus, asztrológus véleményét, mert negatívan is hathat egy rosszul megválasztott név.
Egyébként ha nevet változtatunk, nyugodtak lehetünk, ez is benne volt a sorsunkban, és ezt a lehetőségét a horoszkópunk is mutatni fogja. Szóval, oké, hogy ha nevet változtatok, változik a sorsom, de ha már eleve a sorsomban is benne volt, hogy nevet változtatok, akkor hogy is működik ez? Azt gondolom, ezek eszközök, lehetőségek – mint minden más –, amelyekkel tudatosan vagy kevésbé tudatosan, de alakíthatjuk a személyiségünket és általa a sorsunkat is.  

Ajánlott cikkek