Világ

A Nagy Alma titkos látnivalói

Azt mondják, ha New Yorkba utazunk, ott könnyen összetalálkozhatunk egy ismerősünkkel, aki szintén pont ott van. Mondjuk az iskolatársunkkal a gimiből vagy épp a főnökünkkel. Szürreális, de tényleg! De addig is, amíg ez a titkos találka összejön, ajánlunk néhány tutira eldugott, rejtélyes látnivalót a városban, ami sohasem alszik.

vous - 2015.06.17.
A Nagy Alma titkos látnivalói

A Central Parkba tuti, hogy mindenki minimum egyszer ellátogat, ha New Yorkban jár. Elhelyezkedése miatt inkább többször. Útba esik jövet, menet. A park egyik sarkán áll egy méretes üvegkocka, közepén egy lifttel. Emberek tömegeit szállítja a mélybe, ami aztán elnyeli őket. Odalent ugyanis az almás cég mintaboltjában mindenki kedvére nyomogathatja, próbálgathatja a legújabb kütyüket. Ez is egyfajta amerikai látnivaló. De hogy aztán a világ másik végén, a nagy tumultus kellős közepén valaki a nevén szólítja az embert, aki egyébként most épp Afrikában él, és csak két napra érkezett New Yorkba egy legénybúcsúra, az nonszensz. Na, a véletlen nekünk így volt meg. Most pedig jöjjenek a titkos látnivalók, és néhány olyan dolog, amit egy átlagos turista biztosan nem csinál.

De ti nem vagytok átlagosak, ugye?

Koktélbár egy telefonfülkében

El ne mondd senkinek, de van egy hely, ahová csak egy titkos telefonfülkén keresztül juthatnak be a beavatottak. Előbb azonban be kell menni a különleges hot-dog variációkat kínáló Crif Dogs étterembe, ahol van egy öreg fabódé benne egy csodaszép, régi telefonnal. Na, ide kell benyitni, majd tárcsázni az 1-est: Dádám! Szezám tárulj, máris bebocsátást nyertünk egy eldugott koktélbárba. Please dont’t tell azaz PDT, ez a  neve.

Eldugott vízesés a belvárosban

Az milyen, hogy sétálsz Manhattanben és egyszer csak egy parkocskába jutsz, majd nagy hirtelen egy óriási vízfolyam zuttyan a lábad elé. A Greenacre parkban jársz, ahol még fényképezni sem lehet.

A titkos park titkos vízeséséről eddig csakis titkos képek készültek.

Forrás:
Pexels

Vitorlázás a Hudson folyón

Ha a Szabadság-szobrot szeretnéd kicsit közelebbről megnézni, de inkább potyáznál, hiszen a pénzed költheted másra is, ülj fel az IKEA áruházba menő hajóra és kirándulj, nézelődj ingyen! Ami viszont ennél is menőbb, vitorlázd körbe Manhattan szigetét!

Két keréken a Nagy Almában

Sok helyen találhatsz New Yorkban is biciklit bérbeadó helyeket, de működik az un. bike share program is, így két keréken gurulhatsz a felhőkarcolók között vagy a Central Parkban, de mondjuk bejárhatod így a China Town-t vagy a Sohót, és a folyópart mentén hosszan elnyúló bicikliúton is körbetekerheted a várost. Menő!

Forrás:
Pexels

Pancsoljatok a játszótéren!

New Yorkba nyilván nem strandolni megy az ember, de ha gyerekekkel vagy, akkor egy-egy játszótér meglátogatása kötelező program. Idősebbek is elkezdhetik alapon azonban nem árt ha te is felkutatsz néhány jó kis játszót, főleg, ha nyáron jársz errefelé, hiszen sok helyen lehűtheted magad a vizes játékokon.

Köszi a tippeket Szepesi Nikinek! Ha neked is van, küldd el nekünk a Facebookon! Főleg, ha megtaláltad azt a titkos metróállomást New Yorkban, amit neki még négy év alatt sem sikerült.

Ajánlott cikkek