Egyéb kategória

Egyik pillanatról a másikra szőke lettem – de minek?

Szerintetek ki jelenleg Hollywood legszebb szőkéje? Blake Lively? Kate Hudson? Amanda Seyfried? Cameron Diaz? Charlize Theron? Reese Witherspoon? Michelle Williams? Esetleg Margot Robbie? A szőkék tényleg kapósabbak? Több figyelmet kapnak? Ugyanakkor többet is kell bizonyítaniuk - leginkább azt, hogy van eszük? Ezekre a kérdésekre a következő cikkben nem kaptok választ, mivel nem vállaltam be a hajfestést, így offline nem tudtam tesztelni a szőkeséget. Online viszont...

vous - 2017.07.02.
Egyik pillanatról a másikra szőke lettem – de minek?

El kell áruljak egy kulisszatitkot. Minden változással kapcsolatos cikk (megszületett, meghalt, elvált, férjhez ment, lefogyott és – nem utolsó sorban – befestette / levágatta / megnövesztette a haját tartalmú írást sokkal jobban olvasunk, mint bármi mást). Ha az uborkaszezon kellős közepén hírt kell írni (kell, mert ez a munkánk), akkor ezekbe a témákba mindig lehet kapaszkodni.

Igazán szuper ötlet volt, hogy egyik pillanatról a másikra szőke leszek, és majd jól megírom. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nem akartam lemondani az eredeti hajszínemről.

Sokáig nem hittem el, de a hajszínemhez hasonlót nagyon nehéz mesterségesen létrehozni. Egy időben voltak ugyan sárga szőke tincseim, de – ahogy a hajfestéseink sokkoló történeteit felvonultató cikkben is írtam. Mivel kislányként is sokáig szőke voltam, és később is ennél jóval világosabb volt a hajam, ezért a lelkem mélyén sokáig szőkének tartottam magam.

Nem sokkal ezelőttig többször is eszembe is jutott töbször, hogy talán mégis kellene pár világosabb csík, egy kis szőke ombre, bayalage vagy lived-in color vagy hajkontúr – ki tudja ezeket a hajfestési trendeket követni? Izgalmas lenne tudni, milyen hatása van a felnőtt szőkeségnek másokra. Mit szólnak az ismerősök? Vajon elárulják, ha egy hajszín nem áll jól igazán?

Úgy döntöttem, tesztelem a dolgot. De végül úgy döntöttem, egy cikk kedvéért nem változtatok, ezért fodrász helyett a VOUS fotósaihoz fordultam, akik kihozták belőlem a legvállalhatóbb Photoshop-szőkét, hogy posztolhassam profilképként a Facebookra és az Instagram-oldalamra is. Íme az eredeti és a posztolt fotó:

Forrás:
Molnár Anikó

Attól féltem, hogy azonnal Photoshopot kiáltanak, de az ismerőseim közül többen rám írtak, hogy mi ez a hirtelen változás? Tényleg befestettem a hajam? Többen megdicsérték. (Nem engem, a hajszínemet. Nem az összképet, a hajamat.) Volt olyan, aki a legendás Joni Mitchell-hez hasonlított. (Bár lenne olyan lábam!) Sőt, volt olyan, aki alig várta, hogy élőben is láthasson az új hajszínemmel. <3

Objektum doboz

Izgalmas volt látni a reakciókat. A hirtelen jött hajfestésnek van egy olyan üzenete, hogy valami biztosan megváltozott. Vagy keressük, vagy pont hogy megtaláltuk önmagunkat. A hajfestés hátterében sokszor valami sztori van. Kicsit csalódott volt mindenki, amikor kiderült, hogy csak egy kis csalás van a hajszín mögött, valójában nem történt drasztikus változás.

A hajfestésről amúgy továbbra is ezt gondolom:

600

Mondjatok igent a természetes hajszínre, és tiétek a harmónia, amit olyan régóta kerestek

A természetről minden gondolkodás nélkül azt mondjuk, a legnagyobb művész, a legjobb feltaláló. Miért pont a hajszínünkkel kapcsolatban nem hisszük el neki, hogy a természetes az igazi. Mert semmilyen? Mert szürke? Mert jellegtelen? Mert nincs is igazából színe? Mert nem divatos? Mert nem áll be a sorba? Ugyan, kit érdekel, ha egyszer pont passzol a szemed színéhez. Illik a bőröd árnyalatához. Reggel, smink nélkül is tökéletesen áll.

A cikket ide kattintva olvashatjátok végig.

A szerkesztőségből még ketten vállalták be az új Photoshop-hajszínt.

Emcsi

Emcsi többször is írt már a hajáról itt a VOUS-n, és imádtátok olvasni ezeket a cikkeket. Az egyik kedvencetek az volt, amikor feketéről váltott világos ombre színre. Joggal feltételeztük, hogy egy drasztikus váltásra minden ismerőse felkapja a fejét.

„Bár jöttek rá lájkok, közel sem annyi, mint szokott. Valószínű, hogy levágták az ismerőseim, hogy valójában nem váltottam kék hajra, vagy elhitték, de nem tetszett nekik. Még szánalom lájkokat sem kaptam. Sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor a legtöbb kedvelés mind kamu profil volt.

Szóval bukta, nem érdekli a hajam az Insta-követőimet!

Forrás:
Molnár Anikó
600

Szőkékről nem csak szőkéknek

Viola

Vio hajszíne is eredeti, gyönyörű étcsokoládé barna. Szókimondó természetétől nem állna távol a rózsaszín sem. És ezt nem csak a VOUS fotósai gondolták így.

„Én azt tudtam meg, hogy sok távoli és közeli ismerősöm szerint kéne rózsaszínre festenem a hajam… Az Instagramon érkezett egy komment, miszerint így vagyok igazán önmagam – egy barátom pedig felhívott telefonon, hogy elmondja,

őrült vagyok, hogy leszivattam a hajam, de jól áll, és kevesen tudják viselni.

Forrás:
Molnár Anikó
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.