Egyéb kategória

OMG! Ezt az emojit mindenki rosszul használja

Szerintem nincs olyan, hogy rosszul használunk egy emojit. Mindenki úgy fejezi ki magát, ahogy csak szeretné. Ha éppen azt a hangulatjelet találja odaillőnek, akkor hát használja csak azt nyugodtan. Azonban nem mindenki van ezen a véleményen, a Micet kifejezetten bosszantja, ha az emberek nem aszerint hangulatjeleznek, mint szerintük kellene.
vous - 2016.04.14.
OMG! Ezt az emojit mindenki rosszul használja

Nemrég bővült a hangulatjelek repertoárja a női emojikkal, utána szinte azonnal megjelentek a menstruációs emojik is. Most is egy női hangulatjel került középpontba, mert kisebb vitát keltett az emberek között. Ugyanis kiderült, hogy egy hangulatjelet nem rendeltetésének megfelelően használunk. (Mi van?!)

„Az emberek hajlanak arra, hogy önkényes módon adják át az információt” – mondja Jordyn Taylor a Mictől. Ezt valószínűleg úgy értette, hogy a felhasználók néha saját elképzelést társítanak az emojikhoz. Azonban a hangulatjelek alkotói általában ragaszkodnak ahhoz, hogy az emberek olyan céllal használják azokat, amire valóban szánták.

Íme az ominózus emoji, a rózsaszín ruhát viselő csajszi hangulatjele, amit többféleképpen is értelmeznek a felhasználók. A legtöbben úgy használják, hogy „láttad már az új frizurámat?”, vagy „ez az, kislány, megérdemelted!” – olvashatjuk a The Frisky oldalán.

Az eredeti tervben azonban az szerepelt, miszerint azt jelenti, hogy „segíthetek?”. Hát, legalább most már tudjuk, hogy ennél az alkotásnál mire gondolt a művész. Szerintem pedig nem kell ennyire túllihegni a dolgot, mindenki használja úgy, ahogy szereti és már megszokta.

Nektek mit jelent ez az emoji?

Címkék: #emoji #írás #üzenet
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.