Egyéb kategória

Ilyet még nem láttatok! Fehér szivárvány tűnt fel az égen

Nagyon ritka égi jelenséget sikerült lekapnia egy fotósnak Skóciában. A férfi ugyanis fehér szivárványt látott. Igen, ilyen tényleg létezik, nézzétek meg!

vous - 2016.11.23.
Ilyet még nem láttatok! Fehér szivárvány tűnt fel az égen

Megőrül az internet Melvin Nicholson profi fotós egyik friss felvételéért, és egyáltalán nem alaptalanul. A férfinek ugyanis sikerült lefényképezni egy fehér szivárványt, ami nagyon ritka jelenség. 

Ez egy színtelen szivárvány, apró vízcseppecskékből áll, amikből valójában egy ködkapu képződik

– adott magyarázatot a lenyűgöző fotóhoz Nicholson, aki azt is hozzátette, nagy szerencse kellett ahhoz, hogy meg tudja örökíteni, ahogy a fehér szivárvány körbevesz egy magányos fát. Hiszen a ködkaput szinte csak akkor lehet látni, ha az ember mögül süt a nap.

Objektum doboz

A fehér szivárványok egyébként nagyon hasonlítanak mezei társaikhoz. A fő különbség köztük, hogy előbbiek inkább ködös, felhős időben láthatóak, nem esőben – írja az Indy100.

Ha pedig ennyi szivárvány nem lenne elég egy napra (miért is lenne?!), akkor gyönyörködjetek velünk szivárványos hajakban, kávékban és tortákban!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.