Egyéb kategória

Hogy jó választás volt-e Hugh Jackman a Farkas szerepére? Naná! – Szuperpasik, akik a szerepükre születtek

Március 2-án mutatják be itthon a Marvel egyik népszerű karakterének utolsó kalandját a mozivásznon, a Logan: Farkast. Így már nem is olyan meglepő, hogy egy újabb szuperhősös cikk érkezik tőlem, a szerkesztőség ügyeletes kockájától, ugye? 

vous - 2017.03.02.
Hogy jó választás volt-e Hugh Jackman a Farkas szerepére? Naná! – Szuperpasik, akik a szerepükre születtek

Ismeritek azt az érzést, amikor a kedvenc könyvetekről készült filmre ültök be a moziba, és a főszereplőt játszó színész annyira jól alakítja a karaktert, mintha erre a szerepre született volna? Mintha egyenesen a könyvből lépett volna ki. Tudjátok, szuperhősmániásként imádom a képregény-adaptációkat, így most bemutatok nektek három olyan színészt, akik számomra annyira illenek a szerepükre, hogy akár igazi szuperhősök is lehetnének.

Anna képregény

A VOUS szuperhősfelelősének története – avagy hogyan lesz egy lányból képregényrajongó

„Amikor kicsi voltam, sosem akartam igazán hercegnő lenni. Persze néztem sok-sok Disney-mesét, de tudjátok, inkább a Herkules, Mulan és az Atlantisz – Az elveszett birodalom kaliberű történetek fogtak meg. Inkább a misztikum és az erős női karakterek miatt, persze ez akkor még nem volt tudatos. Egyszerűen csak szerettem volna megküzdeni a rosszfiúkkal és győzedelmeskedni a gonosz felett, na meg valami szupererőnek is örültem volna.” A cikk folytatását keressétek ITT!

Hugh Jackman – Farkas

Hugh Jackman 2000-ben mutatkozott be először Farkasként a moziban, a színész neve pedig gyakorlatilag egybeforrt a közkedvelt karakterrel. Talán ő az első a képregény-adaptációs filmek történetében, aki majdhogynem tökéletesen passzol az általa alakított hőshöz. Pedig nem ő volt az első, akit a szerepre szántak.

Russell Crowe-t akarták leszerződtetni, de ő visszautasította a felkérést. A második jelölt Dougray Scott volt, aki pár héttel a forgatás előtt visszamondta a munkát. Az akkor még szinte ismeretlen Hugh Jackman volt a rendező, Bryan Singer választása, ami nagy kockázattal járt, de sikerrel zárult a történet. Ez a bátor, de remek döntés volt az, ami az X-men-filmek sikerét nagyban befolyásolta.

Forrás:
Marvel Comics, Depositphotos

17 éve láthatjuk Hugh Jackmant Farkas bőrbe bújva.

A színész férfias megjelenése és lazasága szerintem tökéletesen igazodik a képregényes Farkashoz, bár az igazi vadságát csak most, 17 évvel később, a karakter történetét lezáró filmben láthatjuk.

hugh jackman farkas logan

A Farkas drámája: megnéztem Hugh Jackman utolsó szuperhősmoziját

Március 2-án mutatják be itthon a képregényrajongók idei első várva várt filmjét, a Logan: Farkast. Az X-men-filmekből már jól ismert Farkas utolsó különálló mozija, amiben Hugh Jackman utoljára alakítja a karaktert. Én már láttam a filmet, és be kell, hogy valljam, nem erre számítottam.

A spoilermentes élménybeszámolót itt olvashatjátok!

Az izmokat leszámítva Jackman nem annyira hasonlít a képregényhősünkhöz, hiszen Logan eredetileg 161 centi magas, Jackman viszont 28 centivel magasabb nála, így a filmek készítőinek kihívás volt alacsonynak ábrázolni őt. Mégis megoldották, méghozzá kameraállásokkal. (A kameraállás a filmfelvevő gépek helyzete az álló ember szemmagasságához viszonyítva – a szerk.)

Hugh Jackman hűen szerette volna alakítani Farkast nemcsak kinézetében, hanem a karakter harcmodorában is. Mike Tyson bokszoló mozgásait tanulmányozta a felkészülés során, hogy igazán kemény harcosként mutathassa be a mutánst. Ez remekül sikerült és szomorúak vagyunk, hogy Jackman nyilatkozata szerint idén búcsúzik a karektertől. Hogy lesz-e utódja, azt még nem tudni. De ha lesz is, nehéz lesz überelni a tökéletes Farkast, azaz Hugh Jackmant!

Ryan Reynolds – Deadpool

Deadpool történetét csak tavaly ismerhettük meg igazán a filmvásznon: ugyan a Farkas első különálló filmjében is szerepelt, az nem sikerült valami jól. Sem a sztori nem volt képregényhű, sem a kinézete. Igazából csak az igazi rajongók tudják biztosan, hogy akkor őt láthattuk Farkassal harcolni. Ryan Reynolds alakította anno is a karaktert, és sokat kellett küzdenie azért, hogy saját filmet kaphasson Wade Wilson, azaz Deadpool.

Forrás:
Marvel Comics, Depositphotos

Végül Tim Miller rendezővel karöltve alkották meg a szájaló zsoldos különleges moziját, ami 2016 legvagányabb szuperhősfilmje lett. Nemcsak azért, mert az első 16-os karikás szuperhősmozi volt, hanem azért is, mert igazán képregényhűre sikeredett a karakter. A Deadpool képregényeknek van egy különlegessége, ugyanis a főhős beszél hozzánk, az olvasókhoz. Ez a bizonyos negyedik fal – képzeletbeli láthatatlan fal a néző és az előadó között – lerombolása a filmben tökéletesen megjelenik.

Képzeljétek, egyébként Ryan Reynols szerepel az egyik képregényben, pedig akkor még szó sem volt arról, hogy ő kapja a szerepet.

Reynolds azt nyilatkozta, hogy sosem olvasott Deadpoolt, de a forgatás előtt kapott egy csomót a felkészüléshez, és az elsőben, amit kinyitott ő maga volt megemlítve. Ez nem más, mint a sors maga! 

Forrás:
Marvel Comics

Érdekes tény, hogy Ryan Reynolds színészi karrierje 1991-ben indult be, ugyanabban az évben, amikor Deadpool először színre lépett a Marvel-képregényekben. Ja, és egyébként mindketten Kanadában születtek. Őrület!

Robert Downey Jr. – Vasember

2008-ban a Vasember első filmjének bemutatásával kezdődött a szuperhősök új korszaka és a Marvel Filmes Univerzum kezdete. A nagyon jól sikerült casting eredménye, hogy Robert Downey Jr.-t választották a szerepre, amire persze egyből igent is mondott a színész. Azt hiszem, valamennyire mind ismerjük Downey-t és tudjuk, hogy annyira karakteres a személyisége, hogy nem volt kérdés, el tudja-e játszani a nagyképű milliárdos zsenit.

A három Vasember- és a három Bosszúállók-filmen keresztül jól megismerhettük a karaktert, és mára már mindenki Tony Starkkal azonosítja Robertet. Valóban van néhány hasonlóság a színész és Vasember életében – és most nem csak a gazdagságról, arroganciáról és luxuskocsi-gyűjteményről beszélek: Robert Downey Jr. többször segített balesetek helyszínén és a sebesültekkel maradt, amíg meg nem érkezett a mentő. Biztos hallottatok arról is, hogy 2015-ben a Floridai Egyetem Robert közreműködésével készített egy bionikus kezet a hétéves Alex Pringnek, aki egy kézzel született. Nemcsak a technológia, hanem maga a gesztus is Tony Starkra vall. Nem véletlen, hogy ezek után gyakran hívják Robert Downey Jr.-t igazi szuperhősnek.

Objektum doboz

A hősies tettek mellett a színész hatalmas bulikat csap – akárcsak Tony –, és egyébként remek ízlése van a ruhák terén is. A pletykák szerint Downey fiatalkorában balhés gyerek volt,

tizenhat évesen egynapos felfüggesztést kapott az iskolából, mert egyik osztálytársa kezéből kitépett egy képregényt és darabokra szaggatta, valamint nevetség tárgyává tette a fiút. Kockának nevezte. Van tippetek, hogy melyik képregény volt az? Hát persze, hogy a Vasember!

Sajnos, ha minden igaz, már csak a következő két Bosszúállók-filmben fogjuk látni Robert Downey Jr.-t Vasemberként. (Illetve az idén érkező Pókember-filmben is feltűnik majd egy kicsit.) Hogy ki lesz az utódja, vagy hogy alakul a története, az még a jövő zenéje. 

Forrás:
Marvel Comics, Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.