Egyéb kategória

Szakítanunk kéne? Hihetetlenül felzaklatott, ami történt

Minden párkapcsolatban eljön az a pont, amikor számot kell vetni arról, hogy megéri együtt folytatni vagy sem. Azonban ezek a pillanatok gyakran indulatokkal átitatottak, ezért nehezen lehet látni a lényeget. De vajon melyek lehetnek azok a szempontok, amelyeket mindenképp tartsatok szem előtt, mielőtt meghoznátok a döntést?

vous - 2022.05.17.
Szakítanunk kéne? Hihetetlenül felzaklatott, ami történt

A minap magából kikelve hívott fel a barátnőm, hogy ő bizony pakol, és elköltözik a párjától, még mielőtt az hazaérne a munkából. Nem igazán értettem az egészet, próbáltam lenyugtatni, hogy egy kávé mellett mesélje szépen el, mi is ez a megbocsáthatatlan indok, amiért fel akarja rúgni a négyéves párkapcsolatát. Hamar kiderült, hogy az egész egy félreértésből indult, ami után ők teljesen elbeszéltek egymás mellett, és már csak a veszekedés maradt mindenféle kiindulási alap nélkül.

Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy egy ennyire feldúlt lelkiállapotban nehéz tisztán látni a lényeget, és felismerni azt, hogy a kapcsolatunknak bizony jó oldala is van.

Elégedetten veregettem meg a vállamat, hiszen sikerült megmenteni a barátnőmet egy elhamarkodott döntéstől, majd összegyűjtöttem néhány olyan szempontot, amelyek ha jelen vannak a párkapcsolatodban, célszerűbb újabb esélyt adni neki.

1. Ha odafigyel rád

Lépjünk túl az évfordulós, szülinapi ajándékokon! Manapság a Facebook és hasonló applikációk segítségével nem nehéz figyelni a fontosabb dátumokra.

Úgy gondolom, hogy nem ezek számítanak nagyobb energiabefektetésnek.

Sokkal többet elmondanak a másik fél érzéseiről az olyan hétköznapi pillanatok, amelyeket gyakran figyelmen kívül hagyunk. Ilyen lehet az, ha a szerelmed reggel szendvicset készít neked, amit elvihetsz a munkába, bevásárol, és odafigyel arra, hogy mik a kedvenceid, vagy ha egy átlagos napon virággal lep meg. Legyél nyitott ezekre az apróságokra, mert ezek az törődés jelei!

2. Ha közösek a céljaitok

Egy párkapcsolatban lehet akármilyen jó a szex vagy tökéletes a két fél, ha nem egyeznek a jövőre vonatkozó céljaik, nem sokat ér az egész.

Gyakori, hogy ezen a ponton csúsznak félre a dolgok, hiszen egyértelműnek gondolják azt, hogy „Együtt tovább!” csak azért, mert összefújta őket a szél.

Ennek a témának a kivesézésére időt kell szánni! Üljetek le, és beszéljetek őszintén arról, hogy mit vártok az élettől, hogyan képzelitek el magatokat pár év múlva, milyen értékeket képviseltek. Mielőtt szakítanál, tedd rendbe ezt a részt, mert igenis nagy pozitívum, ha közösek a céljaitok.

Kiegészítitek egymást?

Kiegészítitek egymást?
Forrás:
canva.com

3. Ha jó csapatot alkottok

Nemcsak a céljaitoknak kell közösnek lenniük, hanem ezek megvalósításában is fontos az együttműködés!

Gondold végig, mennyire ment gördülékenyen egy születésnap vagy egy kirándulás megszervezése.

A párod is kivette a részét a feladatokból? Ha igen, akkor ez nagy pluszpont, hiszen a mindennapok menedzselését ezek alapozzák meg.

4. Ha az ágyban megmaradt a szenvedély

Mondjon bárki bármit, igenis fontos, milyenek vagytok az ágyban! Itt pedig nem a legabszurdabb pózok kipróbálása a cél, hanem az egymásra hangolódás és az odafigyelés. Az együttlétek során kialakult intim, közeli hangulat sokat elárul a párodról, hogy mennyire figyelmes. Javíthat a kapcsolaton, ha odafigyeltek, hogy ne aludjon ki a parázs!

5. Ha nincs szó megbocsáthatatlan hibáról

A párunk valóban megbocsáthatatlan hibát követett el? Minden lényeges szemponton túl ne feledkezzünk meg ennek a kérdésnek a megválaszolásáról sem. Mérlegeld a jó és a rossz dolgokat, és ne feledkezz meg a saját tévedéseidről sem!

+1 Igenis számít, hogy mit mond a környezeted!

Mindezek után pedig az sem elvetendő, hogy a környezeted mit mond. A körülöttünk lévő emberek általában tisztábban, vagy legalábbis más szemüvegen keresztül látnak minket és a párkapcsolatunkat. Ne félj megkérdezni a szeretteidet, és engedd, hogy melletted legyenek! 

A lényeg, hogy minden helyzetben legyél kritikus, és ne hagyd magad befolyásolni!

Ajánlott cikkek