Egyéb kategória

Gardróbrendezés ősszel könnyen, gyorsan, 5 lépésben

Az ősszel együtt eljött az ideje annak is, hogy előszedjük vastagabb ruháinkat, amiket már tavaly óta nem láttunk. Így megeshet, hogy egyes darabokat nem szeretünk már annyira, elkoptak, kinyúltak, vagy csak épp kimentek a divatból. Tartsatok velem, megmutatom, hogyan rendezhetitek át a gardróbotokat 5 lépésben!
vous - 2015.10.11.
Gardróbrendezés ősszel könnyen, gyorsan, 5 lépésben

Az egyik legnehezebb dolog egy ruhamániás lánynak, amikor is ki kell szortíroznia a ruhadarabjait, amiket nem hord. Persze, ilyenkor mindig meggyőzzük magunkat, hogy ez még jó lehet valamikor, valahova, és amúgy is a kedvencem. A pakolás végén pedig azt vesszük észre, hogy minden ugyanúgy került vissza a végeláthatatlan gardrób belsejébe, ahogy eredetileg volt.

Mindig mindentől sajnálunk megválni. Vagy mert emlék köt hozzá, vagy szimplán abban bízunk, hogy ez még divat lesz valamikor, vagy épp csak sajnáljuk „kidobálni”.

Nálam a gardróbrendezés több lépcsőből áll, tartsatok velem, és rendezzük át együtt a szekrényünket!

Forrás:
Nyaka Dóra

1. lépés: Az első és legfontosabb lépés, hogy válogassuk ki azokat a darabokat, amik már kibolyhosodtak, elszakadtak, elgyengült az anyaguk, egyszóval: elhasználódtak. Mivel azokat már úgysem fogjuk szívesen felvenni, mehetnek is a szemetes mellé.

2. lépés: A következő lépcsőfok, hogy válogassuk ki azokat, amik 2-3 éve voltak divatosak. Mindenki szekrényében találhatóak olyan darabok, amiket azért nem visel, mert nagyon meghatároznak egy pár éve lecsengett divathullámot.

Higgyétek el, a gyorsan múló trendek nem fognak már visszajönni a köztudatba.

Ezek a ruhák, ha hibátlanok, nyugodtan mehetnek segélyszervezeteknek, mert ott bizony nagy hasznukat veszik még. Arról nem is beszélve, hogy ezzel együtt a mi lelkünknek is jó érzés, hogy tudtunk mivel segíteni a rászorulóknak.

3. lépés: A harmadik lépés, hogy megváljunk azoktól a ruháktól, kiegészítőktől, amik valamiért nem nőttek hozzánk. Így utólag rájőve pedig nem is kellett volna megvenni, mert nem is annyira tetszik a szabásuk vagy a színük, vagy csak simán nem úgy állnak, ahogy azt elképzeltük. Ezek a ruhák mehetnek online vásárokra, barátnőknek vagy rokonoknak.

Forrás:
Nyaka Dóra

4. lépés: A következő feladat, hogy elővegyük azokat a ruhákat, amikről gyanítom még, hogy divatban lesznek, és elővehetem őket bármikor, de most mégsem viselem a jelenlegi helyzetben. Ezek mennek ruhazsákokba és a tárolóba.

5. lépés: Végezetül eljutunk a jelenleg viselt ruháinkhoz. Szeretek úgy vásárolni, hogy tudom, a későbbiekben is felvehető lesz az a ruhadarab, amire pénzt áldoztam. Most már, őszre gondolván, ilyenek a farmerek, a kockás ingek, A vonalú szoknyák, ceruzaszoknyák, szőrös mellények, blézerek, bőrdzsekik, ballonkabátok stb. Ezeket a ruhákat mindenképp valahova előre helyezzétek a szekrényben, ahonnan bármikor elő tudjátok kapni.

Forrás:
Nyaka Dóra

+ 1 tipp: Mindig külön tároljátok az évszakoknak megfelelő ruhadarabokat! Ne keverjétek a tavaszit, nyárit az őszivel és a télivel. Mindennek legyen meg a helye, és vegyétek elő akkor, amikor szükségetek van rá!

Hajrá, kezdődhet a gardróbátalakítás!

Ajánlott cikkek