Egyéb kategória

Így tudjátok megállapítani, hogy lejárt-e a sminkcuccotok

Ti meddig használjátok a sminkcuccaitokat? És hol tároljátok őket? Ha a kocsitokban vagy a párás fürdőszobátokban tartjátok őket, akkor sokkal gyorsabban tönkremennek, mint gondolnátok.
vous - 2015.10.14.
Így tudjátok megállapítani, hogy lejárt-e a sminkcuccotok

Milyen termékek mennek tönkre a leghamarabb?

Általában a folyékony termékek sokkal hamarabb megromlanak, ha meleg, párás helyen tároljátok őket – mondja Victoria Colangelo, egy kozmetikumokat gyártó cég alelnöke. Valamint a természetes összetevőkből készült termékekre is nagyon oda kell figyelni.

A természetes összetevőket tartalmazó termékek elég sajátos molekuláris készítmények. Az UV sugarak megváltoztathatják az aktív összetételüket, vagy tönkre is tehetik őket, amitől elvesztik a hatásukat.

Honnan tudjátok, hogy egy termék tönkrement?

Használjátok az orrotokat! Ha valami büdös, akkor azt már semmiképp ne kenjétek magatokra! De ha egy termék lejárt, az látszik is rajta. Egyrészt az állaga is más, másrészt pedig a színe is megfakul.

Forrás:
instagram.com/makeupforeverofficial

Meg lehet menteni a lejárt termékeket?

Sajnos nem. Ilyenkor nincs más választás: ki kell őket dobni a kukába.

Akkor hogyan tároljuk helyesen a termékeket?

Ne tartsátok őket meleg helyen, a legmegfelelőbb a szobahőmérséklet. És a legfontosabb: ne tegyétek őket a napra! A legjobb, ha egy külön kis sminktartóban vagy a fiókban tartjátok őket.

Ajánlott cikkek