Egyéb kategória

5 ok, amiért jó hideg vízzel zuhanyozni

Szerintem ti is csak akkor zuhanyoztatok hideg vízzel, ha ti kerültetek sorra utoljára a fürdőben, vagy áramszünet volt. Csakis vészhelyzetben – legalábbis mostanáig. Kiderült ugyanis, hogy a hideg víztől nemcsak szebbek, de boldogabbak is leszünk!
vous - 2015.10.17.
5 ok, amiért jó hideg vízzel zuhanyozni

Tudom, itt az ősz, lassan a tél is, nem könnyű rávenni magunkat a hideg zuhanyra, pedig higgyétek el, megéri. Csak öt perc az egész, aztán már bújhattok is bele a pihe-puha köntösötökbe!

Íme a hideg zuhany 5 legnagyobb előnye:

Boldogabbak lesztek tőle

A hideg víz növeli a béta-endorfin és a noradrenalin szintjét a vérben és az agyban, ami lényegében antidepresszánsként hat a hangulatotokra. Egy tanulmány is megállapította, hogy egy 2-3 perces hideg zuhanytól tartósan boldogabbak lehettek – írja a womenshealthmag.com.

Csökkenti az izomláz fájdalmának mértékét

Egy kemény edzés után előfordul, hogy izomlázunk lesz. Na, ilyenkor érdemes egy rövid hideg zuhanyt venni. Hogy miért? Ha öt percig hideg vizet engedtek a fájó izomra, akkor enyhülni fog a fájdalom. Ez annak köszönhető, hogy a hideg víz következtében megnövekedett véráramlás javítja a sérült izomszövetet, mert a vér olyan tápanyagokat tartalmaz, melyek segítik a gyógyulását.

Forrás:
pixabay.com

Szebbé teszi a bőrötöket

Gyönyörű bőrt varázsolhattok magatoknak, ha először meleg vizet engedtek, majd a fürdés végén hideg vízzel „öblítitek” át a testeteket. A hideg víz ugyanis összehúzza a bőrt és a pórusokat, eltünteti a bőrpírt, valamint csökkenti a duzzanatokat – például a szem alatti táskák eltüntetésére szuper megoldás. Sőt, nemcsak a bőrötöket teszi lágyabbá és fényesebbé, de ennek köszönhetően a sminketek is tartósabb lesz.

Fényes lesz tőle a hajatok

Óriási szívességet tesztek a hajatoknak, ha hideg vízzel mossátok meg. Egy pár perces jeges hajmosás ugyanis sokkal simábbá és fényesebbé varázsolja a hajat.

Oldja a stresszt

Ha hideg vízzel mossátok meg az arcotokat, az nagyon megnyugtató, mivel lassítja a szívverést. Sőt, egy tanulmány is bebizonyította, hogy azok, akik rendszeresen úsznak hideg vízben, sokkal kevésbé lesznek stresszesek.

Szóval, csajok, vegyetek egy nagy levegőt, és irány a hideg zuhany!

Ajánlott cikkek