Egyéb kategória

Elegetek van az unalmasan keringő, egyforma napokból? Dobjátok fel őket!

Jól tudom, hogy már a cím elolvasása után magatokra ismertetek, hiszen az őszi időszakban különösen egyformának tűnhetnek a napok. De mit tehetünk azért, hogy egy kis életet vigyünk ezekbe az unalmas napokba? Most segítek!

vous - 2015.11.13.
Elegetek van az unalmasan keringő, egyforma napokból? Dobjátok fel őket!

Vázolom, hogyan néz ki általában egy átlagosnak mondott hétköznap. Reggel csörög az óra, bár nehezen, de négy szundi kinyomása után felkelünk. Irány a konyha, szerencsénk van, ha nem megyünk neki semminek, mivel az utat még csukott szemmel tesszük meg. Ilyenkor egy gondolatunk van: a kávé. Még kényelembe sem helyeztük magunkat az egyik széken, de már azt mutatja az óra, hogy késésben vagyunk.

Futás sminkelni, persze az alapozót leejtjük a földre, a szempillaspirál pedig mindenhova megy, csak a szempillánkra nem, arról nem is beszélve, hogy nyilván vízálló, így csak akkor fog lejönni, ha lekaparjuk. Kézzel. Mehetünk is öltözni.

A dilemma persze még mindig az, hogy nincs egy árva göncünk sem, pedig már a szekrényben SEM férnek el, és már mindenhol ruhát tárolunk, ott is, ahol nem kéne. A végeredmény általában az, hogy annyira elegünk lesz abból, mit is vegyünk fel, hogy arra esik a választás, ami legelőször a kezünk ügyébe kerül.

Végre kész vagyunk, el is indulhatunk, bár alapból rosszul érzitek magatokat a rajtatok lévő ruha miatt, a busz is késik és hideg is van, katasztrófa. Munka, munka, munka.

És hogy mi az esti program? Kaja, tévé, aztán alvás, mármint forgolódás és utána alvás. Szerintem elég pontosan összeszedtem azt, hogy mi is történik velünk egy napon. Lehet, hogy néha túloztam, de a lényeg ugyanaz marad: minden áldott napunk így telik el. Nincsen bennük semmi változatosság.

Ezért hoztam néhány alternatívát!

Forrás:
Brooke Cagle/Stocksnap

Mondhatnám, hogy tervezzétek meg előre, mit vesztek fel másnap, készítsetek mindent elő a kapkodás elkerülése végett, de ti is tudjátok, hogy nem jönne össze. Talán egy napig így intéznétek a dolgaitokat, aztán minden visszatérne a rendes kerékvágásba. Helyette inkább olyan programokat említek, amikkel tényleg életet vihettek az unalmas napokba.

Creative Mornings

Először 2008-ban rendezték meg New Yorkban, de akkora sikere lett, hogy már a világ számos pontján gyakran szerveznek ilyen eseményt. A koncepció elég egyszerű: reggeli és beszélgetés minden hónapban egy péntek reggel.

Az esemény természetesen ingyenes, így akárki ellátogathat. A nemzetközi jellege miatt ezeken a étkezéseken bármilyen nemzetiséggel össze lehet futni, a kapu mindenki előtt nyitva áll, hogy teret biztosítson a hasonló gondolkozású embereknek. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint regisztrálni az oldalon és helyet foglalni az eseményen. Már Budapesten is tartanak Creative Morningokat, így érdemes lesz nyitva tartani a szemeteket.

Pesthajnal

Forrás:
www.felipeaguilera.net

A Pesthajnal egy olyan kezdeményezés, ami úgy toborozza az embereket, hogy „ha unod, hogy fancsali képpel kelsz ki az ágyból, kezdd velünk a napod mozgással, zenével, reggelivel, jókedvvel! Utána indulhatsz is munkába, tele energiával.” Ebben a néhány sorban tulajdonképpen összefoglaltak mindent. A hajnali buli pontban 6.30-kor kezdődik, amihez hozzátartozik a reggeli is. Ropogós croissant, rántotta, gyümölcslevek, na meg az elengedhetetlen kávé.

Ha ez még mindig nem győzött meg titeket, akkor talán a jóga és masszázs meg fog, hiszen itt profik kezei alá kerülhettek, akik segítenek kellően ellazulni. A következő Pesthajnal november 25-én vár mindenkit, úgyhogy kapkodjátok magatokat, ha részt szeretnétek venni.

Buli, buli és buli

Forrás:
Facebook/pesthajnal

A fiatalok körében manapság sokkal elfogadottabb lett a hétköznapi bulizás. Már nem számít, hogy milyen nap van, ha bulizni kell, akkor bulizni kell. Higgyétek el, semmivel sem lesz rosszabb élményetek, ha szerdán mentek el bulizni szombat helyett. Sőt, kicsit felborítjátok a napjaitokat, és kiléptek a jól megszokott komfortzónátokból – tudom, hogy közhely, de sajnos ez a helyzet. Milyen bulizóhelyek állnak nyitva hétköznap is?

Mondok nektek néhányat, és tuti találtok köztük olyat, ami elnyeri a tetszéseteket. Ha csak egy iszogatós, beülős estére vágytok, akkor ezeket tudom ajánlani: Ördögkatlan, Fogas Ház, Füge Udvar, Udvarrom21, Kakas Presszó. Viszont ha inkább bulizni támadna kedvetek, akkor az Akváriumban biztos találtok eseményt hazai vagy éppen külföldi előadókkal, akiket ti is szerettek. És itt van még nekünk a Doboz, az Ötkert, a Kraft – bár ide csak szerdától szombatig jöhettek.

Próbáljátok ki, jó szórakozást!

Ajánlott cikkek