Egyéb kategória

A divatikon first lady – Infografikán Jackie Kennedy stílusváltásai

Jackie Kennedyt igazi stílusikonként emlegetjük még ma is. Sikkes stílusát nők milliói imádták és követték. Nem csoda, hiszen a francia haute couture-t Európából egyenesen a tengerentúlra telepítette, emellett szakított az elnökfeleségek korábban megszokott stílusával. Egyszerű vonalvezetésű ruháit, nőies kalapjait és óriási bogárnapszemüvegét ma is megirigyelnénk. De hogyan alakult az időközben elnökfeleségből hajómágnás-feleséggé változó Jackie stílusa? Lássuk!
vous - 2015.11.08.
A divatikon first lady – Infografikán Jackie Kennedy stílusváltásai

Amerika first ladyje

Jackie Kennedy az amerikai divatvilág vezető egyénisége volt, köszönhetően egyszerű, kifinomult stílusának. Az általa képviselt Lady Look napjainkban is hódít, egyszerű vonalvezetésű ruháit ma is nők ezrei viselnék szeretettel. A John F. Kennedy mellett eltöltött éveiben leginkább a szigorú elegancia, a tökéletesre szabott ruhák és a ma már ikonikusnak számító „pillboxok” jellemezték. Sikkes megjelenésével nemcsak maga, de férje új keletű, nemzetközi gondolkodását is képviselte. Ruhatára nagy részét leginkább A vonalú kabátok, harangszoknyák és kerek nyakú kosztümkabátok tették ki.

Az Onassis-évek

Férje halálát követően egy hajómágnással, Onassisszal hozta össze a sors. Jackie ekkor őrült költekezésbe kezdett. Semmilyen ruhát, ékszert nem sajnált magától. Ez idő tájt nemcsak az egész élete, de vele együtt a stílusa is átalakult. Az új társ mellett olyan állandó kiegészítői voltak, mint például az Hermès sál, a Cartier óra és a bőrszandál. Ekkor vált rendszeres szokásává, hogy gyönyörű arcát óriási bogárnapszemüvegek mögé rejti. Dolgozó nőként pedig a praktikusság és a hibátlan stílusosság jellemezte ekkori szettjeit.

Az utolsó évek

Második férje halála után visszavonult, és hétköznapi nőként egyedi kosztümjeit egyszerűbb szettekre cserélte. Kasmírfelsőkben járt, ezekhez passzoló szoknyával és Hermès sállal vagy a nyaka körül egy diszkrét gyöngysorral. Emellett pedig továbbra is elmaradhatatlan kelléke volt az óriási napszemüveg.

Íme, így változott Amerika legsikkesebb first ladyjének stílusa az évek alatt

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Grafika: Cséfalvay Fanny

Divatillusztrátorként fontosnak tartom, hogy a rajzaim által érzéseket, hangulatokat közvetítsek. A VOUS hétről hétre örömteli kihívások elé állít, és lehetőséget ad, hogy újabb és újabb témákat dolgozzak fel a legkülönfélébb rajzi eszközökkel. A legtöbb ihletet a környezetemből, a divatból, és a képzőművészetből merítek. Rajzaimban a női szépséget, a nők sokféleségét jelenítem meg. Divattervezőként végeztem a MOME-n, a mindennapokban tervezőként és illusztrátorként dolgozom. Munkáimat megtaláljátok a Facebook-oldalamon is.

Ajánlott cikkek