Egyéb kategória

6 jel, hogy totál sültbolond optimisták vagytok!

Le se tagadhatnám, hogy én az optimisták táborát bővítem, szerintem a pohár mindig tele van, és az üres pohár is újratölthető bármikor. És az a helyzet, hogy imádok dilis optimista lenni, egyszerűen csak azért, mert az annyira üdítő dolog!
vous - 2015.11.17.
6 jel, hogy totál sültbolond optimisták vagytok!

Én igyekszem mindig átragasztani másokra is ezt a gondolkodásmódot, szerintem sokkal egyszerűbbek és vidámabbak a hétköznapok, ha a dolgok pozitív oldalát nézzük. Az önirónia és a humor mellett az optimizmus volt mindig az, ami átlendített a holtpontokon, és több mint két évtizednyi tesztelés után csak azt tudom mondani, hogy bevált! Ezt a világnézetet pedig ti is átvehetitek. Nézzük csak, mi is az, ami egy optimistára jellemző!

Örök naivak!

Mindenről a lehető legjobbat feltételezik. És ez nem azt jelenti, hogy a cukrosbácsit is megölelgetnék, hanem hogy reális keretek között, de mégis naivan hisznek a világban. A naivitásukra nem átokként, hanem áldásként tekintenek.

Mindenben megtalálják a jót!

Még akkor is, ha világvége közeleg. Történt valami rossz? Nem para. Gáz, kellemetlen, de legalább tök jó, hogy tanulhatnak belőle. Tudjátok, ha citromot nyalat veletek az élet, akkor kérni kell hozzá teát is.

Nem irigyek!

Forrás:
tumblr/butteryplanet

Nem mintha ne vágyakoznának más élete után, csak nem gyűlölködve irigykednek, hanem jóleső érzés kúszik a mellkasukra. Egyfajta büszkeség, hogy a másik elérte a céljait, és erre jövőképként tekintenek, hogy egy nap majd ők is pont ott fognak állni, ahol akarnak.

Élvezik az idegesítő dolgokat is!

Mert esőben elázni jó, sőt, az tulajdonképpen engedély arra, hogy gyerek módjára tapicskoljanak a pocsolyában. Rossz helyen leszállni a buszról móka, felhívás arra, hogy felfedezzék a várost. Eltaknyolni vicces, mert megnevettetnek másokat, és valaki rájuk mosolyog. Ha láttok valakit esőben arccal az ég felé vigyorogni, csak szólok, lehet, én vagyok az!

Köszönnek a kasszás néninek!

Forrás:
mariannaraskin/tumblr

Mert hisznek abban, hogy a mosolynak ereje van, és ragadós. Rajtuk aztán igazán ne múljon a világ jókedve! És ez többnyire be is jön, mert az ezeréves ráncok is felfelé kunkorodnak gyakran, ha rájuk villantják az 1000 wattos mosolyukat!

Ők egy személyben a bizalom- és esélybankok!

Mert még egy esély mindenkinek jár, legalább egyszer. Mindenki jó valahol, megérdemli a bizalmat, hogy javítson, változtasson, hiszen csak idő kell nekik, hogy rájöjjenek, valamit rosszul csináltak. Mindig hisznek a jóban. Végül is, ki tudja? Lehet, hogy emiatt változik meg valakinek az élete.

Nem is annyira nehéz, ugye? 🙂

Ajánlott cikkek