Megvan, melyik a legkeresettebb diéta a Google szerint

Megvan, melyik a legkeresettebb diéta a Google szerint

Állandóan változnak a diéták, egyre újabb és újabb életmódbeli változásokra hívják fel a figyelmünket az orvosok, a szakemberek, a dietetikusok. De mi a legmenőbb a Google szerint?

Modern korunk egyik legjobb vívmánya a Google, ami néha már túlzottan is ismer minket, kiteregeti a szennyesünket, és felajánl nagyjából mindent, ami érdekelhet minket. A diéták világában nincs határ, mindenkinek más válik be, és sokan nincsenek tisztában a veszélyeikkel sem.

Magyarországról sajnos még nem készült ilyen statisztika, viszont most megtudhatjátok, az Egyesült Államokban melyik az a diéta, amelyikre a legtöbben rákeresnek. Jól látszik, hogy a gluténmentes étrend hogyan hódította meg Amerikát az elmúlt tíz évben.

2006

Forrás:
Google

A természetes alapanyagokból készülő étrend több államban kulcsfontosságú, viszont az amerikaiak a vegán és a szénhidrátszegény diétára is rengetegszer rákerestek. Ekkor még csak alig pár területen jelent meg a gluténmentes étrend.

2009

Forrás:
Google

A vegán (sárga) élemóddal egyetemben a gluténmentes étrend (lila) is jelentős szerepet kapott az emberek életében. Az ábrán jól látszik, hogy a sárgával és a lilával jelölt területek nagysága nagyjából egyforma.

2011

Forrás:
Google

2011 az év, amikor a gluténmentes étrend hódító körútjára indult az Államokban. A Fast Company felmérései alapján a gluténmentes termékekre való keresés 34%-kal nőtt 2009 és 2014 között. 2016-ra várhatóan több mint 15 milliárd dollárt fognak költeni az amerikaiak ezekre a termékekre.

2015

Forrás:
Google


Napjaink legguglizottabb diétája egyértelműen a gluténmentes étrend. Ez nem okozhat különösebb meglepetést, hiszen a lisztérzékenység egyre több embert érint. (Amerikában ez a lakosság 1%-a).

Bár a legtöbb ember még mindig fogyókúrás okokból keresi a különböző diétákat, arra, hogy a gluténmentes étrend valóban megoldást nyújtana a súlybéli problémákra, még nincs teljesen megbízható eredmény.

Ne hagyjátok ki Takács Nóra beszélgetését az amerikai trendekről!