Csalogassátok elő a hűvös, démoni éneteket a 2016-os tavasz legtrendibb sminkjével!

Csalogassátok elő a hűvös, démoni éneteket a 2016-os tavasz legtrendibb sminkjével!

Hamarosan eljön újra az év leghosszabb napja, amikor a legrövidebb a nappal és a legsötétebb az éjszaka. Ez a nap december 21., amikor újjászületik a fény, ezután a nappalok hosszabbak lesznek és ha lassan is, de közeleg a tavasz. Ennek előfutáraként betekintést engedünk a tavaszi sminktrendekbe.

Több hangsúly egyszerre

Idén leegyszerűsödött a smink, a színek pasztellárnyalatokban úsztak, a füstös szemeket felváltotta a fekete szemkihúzás. Majdnem, ahogy gimiben csináltuk, csak kicsit körültekintőbben. Bár hétköznap a sötétbarna ceruzára szavazok, nem volt mit tenni, visszacsempészte magát a fekete a neszesszerembe.

Ez a trend folytatódik jövőre is: lesz itt tusolás, vagyis tusvonalhúzás, vagy a vízvonal feketére festése, vagy csak az alsó pillasor hangsúlyozása feketével. Kedvencem ebből a trendből ez az egyszerű, kicsit grunge stílusú smink, amit Ninának készítettem.

Forrás:
Kerepeczki Anna

A kontúrozott szemek és a sötét, darkos ajkak továbbra is divatban maradnak. Szó mi szó, extrém külsőt kölcsönöz, ugyanakkor szexi, hívogató, nekem kicsit spanyolos is. Viselni tudni kell, kell hozzá egy attitűd. Szerintem mindenki megtalálhatja magában ezt a kissé hűvös, démoni részét, hogy elő akarjátok-e hívni, azt még eldönthetitek tavaszig.

Forrás:
Kerepeczki Anna
Forrás:
Kerepeczki Anna
Forrás:
Kerepeczki Anna

 Almapiros, sellőkék és rózsakvarc

A sötét ajkak mellett a piros rúzs is újra porondon lesz, mégpedig almapiros árnyalatban. Az ajkakat kissé nagyítjuk, túlhúzzuk a természetes vonalán, legfeljebb 1-2 milliméterrel, hogy még esztétikus legyen. Bevallom, ennek a technikának nem vagyok a híve, csak abban az esetben, ha valóban indokolt a trükk.

Az ajakfókusz mellett a szemekre is irányul figyelem. Lesz a kék árnyalataiban úszó sellősmink, lesznek csillámok, bronzos tekintetek, különleges, enyhén geometrikus szemkihúzások... utóbbi fotón jobban mutat, de egy nyáresti partiba is sok minden belefér. Most az orcákkal is játszunk, fényekkel és kedves pinkekkel üdítjük arcunkat, ezúttal az arccsont felső részén.

Alapvetően egy letisztult irány következik, amibe belefér egy-két kiugró, művészi smink is. Addig azonban élvezzük a jelen időt, süssünk bejglit és sminkeljük magunkra a karácsony hangulatát.