Egyéb kategória

Nem tudod, miért sír a kisbaba? – Ezzel a módszerrel könnyen megfejtheted!

A legtöbben ellágyulunk, amikor meglátunk egy kisbabát. Aranyosan mosolyog, gügyög, az édesanyja felé nyúl, aztán egyik pillanatról a másikra sírva fakad. Éhes? Álmos? Melege van? Most végre megtudhatjuk a titok nyitját.
vous - 2016.01.05.
Nem tudod, miért sír a kisbaba? – Ezzel a módszerrel könnyen megfejtheted!

A babák szinte mindenért képesek sírni, mondhatni kezdeti éveiket majdhogynem csak a sírás teszi ki. Sírnak, ha éhesek, szomjasak, álmosak vagy éppen rosszul érzik magukat. Bár amíg nem tanulnak meg beszélni, kicsit nehéz kitalálni, hogy mi bajuk is lehet. Rohangálunk a kiságy és a konyha között, hogy rájöjjünk, mire is vágyik. Ám egy új applikációval megspórolhatjátok ezt a kört.

Forrás:
Pixabay

Az Infant Cries Translator, vagyis csecsemősírás-fordító vezető kutatója, Chang Chuan-yu szerint ez az alkalmazás négy típusú sírást tud megkülönböztetni. Ez a négy típus az álmosság, éhség, megtelt pelus és a fájdalom. A szülőknek nem is kell mást tenniük, csak az applikációban megnyomni a felvétel gombot, ami 10 másodperc alatt ki is deríti, vajon miért sír a csemete.

Ezt úgy tudja megoldani, hogy az app összehasonlítja a felvételt az adatbázisban lévő hangokkal. Ha azt hinnétek, hogy csak néhány hangot tároltak ebben az adatbázisban, akkor tévedtek. Több mint 200 ezer különböző síró hangot gyűjtöttek össze száz csecsemőtől, hogy a lehető legtöbb információval rendelkezzenek. Így már nem is kell találgatnunk, miért sír a szemünk fénye, csak meg kell nyomnunk egy gombot.

Ez tényleg nagyon jól hangzik, de szerintetek működhet?

Ajánlott cikkek