Egyéb kategória

„Ha valaki dögösnek lát, lásson annak a farmeromban is!” – Miért és kinek olyan fontos, hogy csinosak legyünk?

Bárhol is vagytok most, álljatok meg egy pillanatra, és nézzetek le. Na? Mi van rajtatok? Én is megtettem, és rajtam a szokásos. Az a tipikus tornacipős, farmernadrágos, fekete trikós lány vagyok. Bár most hideg van, úgyhogy inkább bakancsra cseréltem a tornacsukámat és fekete pulcsira a fekete trikómat. Sokan, sokat szekálnak az öltözködésem miatt.

vous - 2016.01.12.
„Ha valaki dögösnek lát, lásson annak a farmeromban is!” – Miért és kinek olyan fontos, hogy csinosak legyünk?

Miért mindig fekete? Miért nem hordasz szoknyát? Miért nem veszel már egy magas sarkút?

Körülbelül ezeket a kérdéseket dobálják nekem folyton, és én mindig ugyanazzal a gyenge poénnal terelem a témát: a név kötelez! Azzal szoktam még megfejelni ezt az egész öltözködés dolgot, hogy ha igazán rossz napom van, előhúzom a legszakadtabb farmeremet és a legbővebb trikómat.

Coco Chanel valószínűleg megrázna, és leordítaná a fejemről a hajamat, hiszen ő mindig azt mondta, hogy „minél rosszabbul állnak a dolgaid, annál jobban kell kinézned”. Irigylem azokat, akiknek ez könnyedén megy.

Forrás:
Fekete Anna Eszter

Sokszor meg akartam már fogadni Coco tanácsát, de mindig az lett a vége, hogy indulás előtt inkább gyorsan visszavettem a szokásos szerkómat. És a sarokig azt magyarázom magamnak, hogy ha valaki dögösnek lát, akkor lásson annak a farmeromban is.

Néha annyira szeretnék szoknyát és tűsarkút húzni és abban belibbenni az irodába! Nekünk, lányoknak miért annyira fontos ez?

Reméltem, hogy Luca, a VOUS viselkedéselemzője tudja majd a kérdésemre a választ. Luca alibije még jobb, mit az enyém! „Ismerős, én az edzőcipős, farmeres, sötétkék trikós lány vagyok. És néha én is elképzelem, hogy magas sarkút húzok, de aztán reggel izomlázam van az előző napi edzéstől, késésben vagyok, esik az eső, tehát találok egy tökéletes kifogást, és győz a kényelem!”

Na, de komolyra fordítva a szót: az egyszerű 'uniformisunk' több dolgot is jelenthet. Jelentheti azt, hogy nem merünk kitörni a komfortzónánkból, nem merjük megmutatni igazi önmagunkat, tulajdonképpen nem merünk kiállni magunkért.

De állhat a hátterében egyfajta introvertáltság vagy gyakorlatiasság is: inkább legyen praktikus és kényelmes a szett, mint figyelemfelkeltő. Lehet az is, hogy tényleg megtaláltuk a stílusunkat, így érezzük önazonosnak magunkat.

Így az egyszerű ruházat hátterében is több dolog állhat, de általában személyes találkozásnál lejön, hogy valaki elbújni szeretne az egyszerű ruhái mögé, vagy ebben hiteles és magabiztos, ez az ő stílusa.

Úgy gondolom, hogy az öltözködni szerető lányok elsősorban a többi lánynak akarnak tetszeni, illetve nekik akarják megmutatni, milyen stílusosak és egyediek – vagy éppen mennyire 'bandatagok'. Persze sokan azt mondják, hogy ők a pasiknak szeretnének tetszeni, de akkor nem hordanának magas derekú nadrágot, peplumakármit vagy boyfriend cuccokat” – mondja Luca.

Jó esetben előbb-utóbb mindenki megtalálja a maga stílusát, elfelejti a jövő-menő divatirányzatokat, és azt veszi fel, ami illik hozzá, kiemeli a vonzó tulajdonságait, és végre önmaga lehet.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindig elégedett vagyok a farmerommal, mert nem vagyok. Elég csak az Instagramomat vagy a Facebookot végigpörgetnem, és látom a szebbnél szebb színésznőket, a csinosabbnál csinosabb ismerőseimet, álomszép Insta-sztárokat falatnyi bikinikben, testhezálló kisruhákban parádézni, és érzem, hogy kevés nekem ez a farmer.

A tükörbe nézve a kedvenc ruhamárkám új kollekcióját szeretném látni magamon, a lábamon egy csinosabb cipőt, és imádnám, ha lenne egy-két cuccom, amiben a magyar celeblányok közül sokan feszítenek – és állati jól néznek ki.

Azonban ha egy józan pillanatomban szörfölök az oldalakon, eszembe jut, hogy nem vagyok Palvin Barbi, nem leszek Victoria angyala, helyette dolgozni járok. Nagyon szép teste van Rubint Rékának, de neki a sport az élete, nekem meg nem. Nem akarhatom azt, ami neki van, mert én én vagyok.

Ebből az jön le, lányok, hogy nem szabad megszédülnünk.

A Calzedonia óriásplakátjain a gyönyörű modellek nem tudják, milyen jó egy gírosz a Móriczon, vagy este csipszet zabálva filmezni a csajokkal. Sok mindenről kell lemondaniuk, ami viszont nekünk megvan!

Amit tehetünk, hogy elengedjük a kis félelmeinket. Ha van lánytesótok, aki elég vagány ahhoz, hogy öltözködési tanácsokat adjon, hallgassátok meg! Ha a barátnőitek megdicsérik az új kabátotokat, feszítsetek benne. Ha van egy pasi az életetekben, aki reggelente a fületekbe súgja, hogy „jó reggelt, szépségem!”, azt öltözködéskor se felejtsétek el.

Mert azok vagytok, amit felvesztek, és ha csinos nőt akartok látni reggelente indulás előtt az előszobatükörben, akkor olyan ruhát válasszatok, amiben jól érzitek magatokat!

A lényeg, hogy mosolyogva kell tudni kilépni az ajtón.

Ajánlott cikkek