Egyéb kategória

A történelem legcikibb szakításaitól garantáltan jókedvetek lesz

Ti is átestetek már egy csúnya szakításon? Egy amerikai írónő, Jennifer Wright szeretne titeket megnyugtatni, hogy van lejjebb! Összeszedte a történelem 13 legrosszabb szakítását. Ezekből szemezgettünk.
vous - 2016.01.15.
A történelem legcikibb szakításaitól garantáltan jókedvetek lesz

Az ajándék

Megviselt titeket, hogy dobtak? Erős késztetést éreztek, hogy az ajándékba kapott plüssmackókat lefejezve küldjétek el az exetek címére? Caroline Lamb ennél sokkal egyedibb módon reagált, mikor a híres költő, Lord Byron szakított vele. Az akkoriban divatos hajtincsküldés helyett Caroline saját levágott fanszőrzetét küldte el a férfinak azzal a javaslattal, hogy tegyen ő is ugyanígy. Válasz azonban nem érkezett…

Írjunk levelet, mert az olyan személyes!

Küldtetek egy gigahosszú levelet az exeteknek, amiben azt magyarázzátok, hogy milyen jók vagytok együtt? Az semmi! Edith Warthon a szakítás utáni üzengetést ennél sokkal magasabb fokra emelte. Nem tudta elviselni, hogy a nőcsábász novellista, Morton Fullerton véget vetett a kapcsolatuknak néhány hónap után. A nő úgy érezte, hogy kiírja magából a fájdalmat. Szó szerint több száz levelet küldött a férfinak! Mi egy meggondolatlan üzenet ehhez képest?

Amikor úgy teszel, mintha az exed egy szellem lenne

Bár nem túl szimpatikus, de csúnya dolgokat lehet terjeszteni a másikról. De azt, hogy az ex egy szellem?! Pedig Timothy Dexter, 18. századi amerikai milliomos pontosan ezt tette! Egyébként a férfi eléggé rá volt kattanva a halálra, néha előfordult, hogy befeküdt egy koporsóba és eljátszotta a saját halálát…

Nem tudok nélküled élni!

Előfordult már veletek, hogy az új pasitok kicsit hasonlított az exetekre? Oskar Kokoschka úgy érezte, hogy nem tudja leélni az életét Alma Mahler nélkül. Mivel a nő nem volt kapható a békülésre, Oskar más megoldást választott. A helyi babakészítő üzemben megrendelte Alma életnagyságú mását, ami pontosan úgy nézett ki, mint az eredeti hölgy. Új barátnőjét elvitte a városba sétálni és nyilvános partikra is. Hiába minden igyekezet, egy baba nem ember, így Oscar később elvett egy hús-vér nőt.

A gonosz pletyka

Ne legyünk álszentek, mikor már kihűlt a kapcsolat és már a csak düh van bennünk, minden rossznak elmondjuk a másikat. Azonban VIII. Henrik elég csúnyán megvádolta második feleségét, Boleyn Annát. Azt állította, hogy az asszony boszorkánysággal elcsábította. Ami kicsit sem vicces, mivel Annát később kivégezték, azzal az indokkal, hogy a király haláláért imádkozott. A közvélemény pedig nagy egyetértésben állította, hogy Anna boszorkány, holott nyilvánvalóan nem volt az… A szerencsétlenül járt asszony titkos naplójáról ITT olvashattok!

Ugye, hogy ezeknél rosszabb már nem lehet? Ha viszont inkább romantikus hangulatra vágytok, akkor olvassatok bele a leghíresebb emberek szerelmesleveleibe.

Ajánlott cikkek