Egyéb kategória

5 érdekesség, amit eddig nem tudtatok Jamie Oliverről és Budapesten nyíló étterméről

Már csak pár hónapot kell aludni, hogy Jamie Oliver megnyissa olasz éttermét Budapesten. Májusban ugyanis Magyarországra is megérkezik a Jamie's Italian, amely már Nagy-Britanniában, Isztambulban, Moszkvában és Rotterdamban is megtalálható. Már alig várjuk!
vous - 2016.02.26.
5 érdekesség, amit eddig nem tudtatok Jamie Oliverről és Budapesten nyíló étterméről

Jamie Oliver az utóbbi pár évben rengeteget harcolt az iskolai menzák megreformálásárt, valamint azért, hogy bevezessék az úgynevezett cukoradót, ami megadóztatná a szénsavas üdítőket. Az Index újságírója Londonban, Fifteen nevű éttermében faggatta őt a hamarosan nyíló étterméről, a magyar és olasz kajákról és magáról, Jamie-ről. Most kihámoztuk nektek a legérdekesebb infókat.

Jamie házvezetőnője és annak férje is magyar

Jamie viccesen megjegyezte, hogy az elmúlt években magyarokkal él együtt, ugyanis házvezetőnője és annak férje is magyar, akik imádják a régi magyar ételeket.

El is döntöttem, hogy elmegyek Budapestre velük meg a gyerekekkel, ha az étterem megnyílt, és kicsit lenyugodtak a dolgok.

Forrás:
Facebook/ Jamie Oliver

Imád magyarokkal dolgozni

Jamie éttermeiben rengeteg magyar dolgozik.

Ha sikerül felvenni egy magyart, munkaadóként mindig azt gondolom, hogy jól járunk, mert sokat dolgoznak, de intelligensek is.

A Jamie’s Italian éttermekben csak Jamie Oliver-recepttel dolgozhatnak a szakácsok

Emellett beépített tesztelők és próbaevők járják Jamie éttermeit az egész világon, akiktől folyamatosan várja a visszajelzéseket. Továbbá minden étterem konyhájában van egy kamera, ami felveszi a kimenő tányérokat.

Forrás:
Facebook/Jamie Oliver

Vissza akar térni a konyhába

Jamie most igyekszik mindent leépíteni, és vissza szeretne térni a pult mögé. Azt mondja, ez az, amit imád, és mindig is ez volt az álma. Rengeteg komoly dologgal és globális kérdéssel foglalkozott az elmúlt években, most például a kormánynak írt egy levelet a gyerekkori elhízás elleni stratégiáról, ami majd a Timesban jelenik meg.

Ami nagyon komoly dolog, de én igazából csak főzni akarok.

Forrás:
Facebook/ Jamie Oliver

Már állati nemi szerveket is kóstolt

Egy bennszülött navahó indián közösségben egyszer megkínálták egy belsőségekből készült étellel, egészen konkrétan állati nemi szervekkel, amit a legrosszabb ételnek tart, amit valaha kóstolt.

Jó képet vágtam hozzá, mosolyogtam és megettem, de gondolni sem szeretek rá.

Ajánlott cikkek