Egyéb kategória

Hollywoodi alkalmi smink lépésről lépésre – így az egész vörös szőnyeget beragyognátok

Az Oscar-díj-átadót mi, nők úgy várjuk, mint a fiúk a Super Bowl döntőjét, igaz, utóbbit is megnézzük (főleg a szünetben a műsor miatt). Már most izgulunk, kedvenceink és kedvenc filmjeink megkapják-e a szobrocskát, de még izgalmasabb, ki milyen ruhában és persze milyen sminkben vonul fel a vörös szőnyegen.

vous - 2016.02.28.
Hollywoodi alkalmi smink lépésről lépésre – így az egész vörös szőnyeget beragyognátok

Az eseményhez méltó, impozáns ruhákban jelennek meg a színésznők, persze a színészek is, csak nekik kevesebb a lehetőségük a fekete szmoking miatt. A hölgyek ruhakölteményeik mellett sminkjükre is hasonló gondot fordítanak.

A sminkdivat az utóbbi években visszafogottabb lett a gálán is.

Az alkalmi smink már nem azt jelenti, hogy hatalmas körsatírokkal szinte elmaszkírozzák a színésznőket, akik ezzel a sminkkel valóban a filmvászonra kívánkoznának, sőt!

A makulátlan arcbőr, a természetesség hangsúlyozása és a kecsesen öntudatos nő kerül előtérbe.

A VOUS-lányok arca is eltorzult az Oscar-gálák legcsúnyább ruháitól!

Ha rangsorolni kéne, a díjátadók ranglétráján az Oscar-gála a legek legje. Az A listás sztárok itt ritkán villantanak, ritkán okoznak botrányt. Ám hiába törekednek a tökéletes megjelenésre, néha megesik, hogy csillagaink is hibáznak. Amíg az idei ruhákra és díjakra várunk, nézzétek meg az eddigi legdurvább szetteket!

A kevesebb néha több

Az esemény persze megkívánja a tökéletességet, amit sokan olyan komolyan vesznek, hogy túlzásba is esnek, és átesnek a ló túloldalára. Ilyenkor születnek a szem alatti fehér csíkok, amik eredetileg a karikákat hivatottak eltüntetni, csak sajnos túl világos korrektort választottak, nem dolgozták el megfelelően és túl sok púderrel fixálták.

Ez sokaknál probléma, az összképet elrontja, nevetségesnek is hat. Az ilyen bakikból minden évben születnek lehúzó cikkek.

Hegyi levegős tehenészlány a vörös szőnyegen

A pirosító is el tud csúszni, színében, akár helyében is. Láttunk már olyat, hogy szinte az ajkak mellett, az arc alsó részére került a bronzosító, vagy épp hegyi levegős tehenészlány érzete volt a pirosításnak – magyarul túl sok volt, és inkább piros.

A pír fontos részlete a sminknek, általa lesz üde az arc, élő a szem, és arcunk formáját is ki lehet emelni vele. Az árnyalat kiválasztása függ az alany arcbőre, haja, szeme színétől, ugyanúgy a ruhát is érdemes figyelembe venni. Apró momentum, mégis sokat számít.

Reméljük, idén mindenki pompázatos lesz. Addig is nézzétek meg, szerintünk milyen egy Oscar-smink!

1. lépés: A smink az arc hidratálásával kezdődik, a szemhéjra a korrektor után a szemfesték begyűrődését gátló úgynevezett szemhéjbázis kerül.

2. lépés: Aranyló szemhéjfestéket rakunk a mozgó szemhéj egészére, széleit egy natúr színnel és egy pufi ecsettel eldolgozzuk. A külső szemzugba egy gyöngyházas csokibarna szín kerül, amiből a felső pillasorba is rakunk.

Forrás:
Kerepeczki Anna

3. lépés: A pillatőnél fekete vízálló szemceruzával adunk mélységet a szemnek, ezt a vonalat fekete porral fixáljuk és satírozzuk.

4. lépés: Könnyed, mégis jól fedő alapozóval átsimítjuk az arcot, a szem körüli részt korrektorral világosítjuk.

5. lépés: Az alsó pillasort a csokibarnával kiemeljük, a vízvonalba fekete kerül. A pillákat szénfekete spirállal hangsúlyozzuk. A szemöldököt színre és formára igazítjuk.

Forrás:
Kerepeczki Anna

6. lépés: A pillatöveket fekete, gél állagú tussal hangsúlyozzuk, a felső ívet végig a belső szemzugig, az alsó részen a külső szemzugban, összekötve a felső vonallal.

7. lépés: Az arcot semleges színű, szürkésbarna színnel árnyékoljuk az arccsont alatt – ugyanazt elérjük, mint ha krémes termékkel dolgoztunk volna a sminkelés elején, a hatás azonban könnyedebb, természetesebb lesz.

Az orcákat barack pír és ezer színben irizáló highlighter üdíti – a ragyogás az egyik legfontosabb kellék, ahogy kívül, úgy belül is!

Forrás:
Kerepeczki Anna

8. lépés: Jön a smink koronája, a piros rúzs. Bár használtunk sötétbarnát, feketét, aranyat, a smink letisztultsága miatt elbírja ezt a figyelemfelkeltő árnyalatot.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Személy szerint nagyon szeretem, hogy most már nem túlfestettek a színésznők, rajongok azért, amikor nem a ruha színéhez passzol a smink, azt pedig imádom, amikor egymáshoz látszólag nem illő árnyalatokat raknak össze a sminkesek.

Láttunk már piros ajkakat lila szemmel, vagy rezes szemfestést pink ajkakkal. Ez persze csak akkor működik, ha stílusosan van elkészítve, és az árnyalatokat jól választják meg.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Próbáljátok ki ezt a sminket, és legyetek ti a főnyeremények!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.