Tartsatok velünk a hétnapos hálakihívásban!

Tartsatok velünk a hétnapos hálakihívásban!

A hála valami olyan dolog, amit mindennap gyakorolnotok kellene. Nem azért, mert jó kislányok vagytok, hanem mert a hálátok kifejezésével boldoggá teszitek a környezeteteket, ők pedig titeket.

Alapvetően az az életfilozófiám, hogy mindig legyek hálás minden apróságért. Egy mosolyért, egy kedvességért, vagy csak azért, mert a másik ott van nektek a nehéz pillanatokban is. Lehet ez a kollégátok, a párotok, a rokonotok, mindegy.

Néha csak bezsebelitek ezeket a kedvességeket, örültök nekik, majd tovasodornak a történések, és mire észbe kaptok, hogy viszonozni kellene valamivel, éreztetni azt, hogy mennyire jólesett nektek, amit tett, megriadtok az időbeli szakadéktól. Pedig hálásnak lenni és kifejezni azt, jegyezzétek meg: soha, de soha nincs késő!

Forrás:
pexels

7 nap, 7 jó cselekedet

Ha úgy érzitek, kicsit el vagytok maradva, és eddig nem éreztettétek eléggé a környezetetekkel, hogy értékelitek őket, akkor szánjatok rá egy hetet az életetekből! Nem vesz el sok időt a napotokból, mindössze pár percet. Igazán belefér! Íme egy 7 napos kihívás, vállaljátok?

1. nap: Küldjetek virágot a szüleiteknek.
2. nap: Írjatok kézzel egy köszönőüzenetet, és juttassátok el 5 emberhez.
3. nap: Adjatok a pincérnek nagy borravalót.
4. nap: Takarítsatok ki a lakótársatok helyett.
5. nap: Lepjétek meg a munkatársaitokat egy házi készítésű sütivel.
6. nap: Mondjátok el egy személynek, aki nagy hatással volt az életetekre, hogy miért volt hatással, és hogy mit köszönhettek neki.
7. nap: Főzzetek finomat valamelyik barátotoknak, akinek különösen hálásak vagytok valamiért.

Persze ez csak egy minta, egy irány, ami alapján írhattok magatoknak egy saját listát is, a lényeg, hogy 7 napon át éreztessétek valakivel, hogy fontos személy számotokra. Higgyétek el, hogy a jó dolgok visszajutnak hozzátok: nem kell sokat várnotok, megérkezik a válaszreakció is.

Ami kellemes melegséget gerjeszt a szíveteknél, ott, ahol a lelketek is lakik.