Egyéb kategória

Pirulák helyett ezekkel az ételekkel küzdjétek le a betegséget!

Pirulák, kanalas gyógyszerek, szopogatós tabletták. Létezik ezeknél kézenfekvőbb megoldás, ha a betegségtől már alig láttok? Például gondoltatok már arra, hogy pusztán étkezéssel enyhítsétek a problémáitokat?
vous - 2016.04.02.
Pirulák helyett ezekkel az ételekkel küzdjétek le a betegséget!

Késő este fekszetek az ágyban, egyik kezetekben az életmentő tablettátok üres levele, a másikban a 39 fokot mutató lázmérőtök. Eközben a gyógyszertárak ajtaján már a zárva tábla díszeleg, a legközelebbi ügyeletes patika is majd egy órára van tőletek. Tetejébe a hasatok is épp korog. Tudjátok le egy csapásra a két problémát. Miként? Erősítő ételekkel küzdjetek az éhség és a betegség ellen! Mi több, ha a jövőben is ezekhez az ennivalókhoz nyúltok, elkerülhetitek, hogy egy újabb nyavalya ledöntsön a lábatokról.

Könnyen emészthető fehérje

Forrás:
www.giphy.com

A fehérjefogyasztás fontos, függetlenül attól, hogy kicsattantok az egészségtől, vagy épp valamilyen kórban szenvedtek. Nem kell svédasztalban gondolkodnotok, válasszátok a tojást vagy a joghurtot, készítsetek el belőlük pár perc alatt valami egyszerűt. Higgyétek el, a szervezetetek meg fogja hálálni!

Citrusfélék

A flavonoidokban bővelkedő grépfrút, citrom, lime és narancs briliánsan növelik az immunrendszeretek aktivitását. A flavonoid vegyületek mindemellett segítenek a keringési zavarok helyreállításában, illetve sejtjeink hatékonyabb oxigénellátásában is. Zárójelben: a falvonoid vegyületcsoportot Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert fedezte fel.

Glutation

Forrás:
www.pixabay.com

Hogy micsoda? A glutation egy erős antioxidáns, amely felveszi a küzdelmet a fertőzésekkel szemben. Érkezik a jó idő és vele együtt a dinnyeszezon. Egy pépes, mennyei görögdinnye telis-tele van glutationnal, akárcsak a brokkoli, a kelkáposzta és a fejes káposzta.

Levest levessel

Ha étvágytalansággal küzdötök, jöjjön egy tányér húsleves, csirkéből vagy marhából. Aki vegetáriánus, válassza a zöldségből készült erőlevest. Ezek a finomságok nemcsak könnyen emészthetőek, hanem remekül hidratálják a szervezetet. Amennyiben akad még némi pluszerőtök a főzésnél, rakjatok az alapanyag mellé valamilyen sovány fehérjét és teljes kiőrlésű gabonát, például árpát. Így már készen is vagytok egy igazi vitaminbombával!

B6 & B12

Forrás:
www.pixabay.com

Miben találjátok meg ezeket a vitaminokat? Itt a lista: hal, tej, élesztő, burgonya, pulyka, szójatej, különböző gabonafélék és Popeye kedvence: a spenót.

Mivel öblítsük mindezt?

Forrás:
www.giphy.com

A folyadékbevitel mindig fontos. Megfázáskor jöhetnek a különböző forró italok, mint például a borsmenta-, gyömbér- vagy zöld tea. A valódi gyümölcslevek tápanyagban gazdagok, így csökkenthetik az étvágytalanságot.

Nektek mik a bevált módszereitek a betegségek ellen?

Ajánlott cikkek