Intim

Szabad-e menstruáció alatt szexelni? Kiderítettük!

Minden nő másként vélekedik arról, szabad-e szexelni menstruáció alatt. Vannak, akik viszolyognak tőle, mert egészségtelennek gondolják, és vannak, akik teljesen természetes dologként tekintenek rá. Nos, a nagy kérdés megvitatásában egy nőgyógyász volt segítségemre, aki az igazság kiderítése mellett bizonyos tévhiteket is megcáfolt. Ezeket hoztam most el nektek.

vous - 2021.12.27.
Szabad-e menstruáció alatt szexelni? Kiderítettük!

Nemrég nagy port kavart, amikor arról írtam nektek, hogy feltaláltak egy új eszközt, melynek segítségével hamarosan menstruáció alatt is lehet majd szexelni. Ha esetleg lemaradtatok volna róla, itt olvashatjátok el. A cikkhez több olyan komment is érkezett tőletek, mely arról szólt, hogy nem csupán gusztustalan, de a fertőzések miatt egészségtelen is azokon a napokon hancúrozni a kedvesünkkel. Mindenki más okot hozott fel ellene, éppen ezért gondoltam úgy, hogy ideje lesz egy kicsit utánajárni a kérdésnek. Az igazság felderítéséhez pedig megkérdeztem dr. Csiby Miklóst, aki nőgyógyászként valóban pontot tehet a kérdőjel helyére. Úgyhogy vegyünk egy mély levegőt, és jöjjenek a valós tények!

Lehet általánosítani?

Mindannyian tisztában vagytok vele, hogy nem vagyunk egyformák. Való igaz, hogy a vér nem éppen szívderítő látvány, de vannak, akik ettől elvonatkoztatva is tudnak szerelmeskedni a párjukkal. Azt sem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy az összes férfi undorodik a gondolatától, bizony vannak, akikben olyan nagy a vágy, hogy nem foglalkoznak ehhez hasonló akadályokkal. Nem lehet mindenki egy véleményen, próbáljátok ennek fényében olvasni a következő sorokat is.

Igaz, hogy minden nő kívánósabb azokon a napokon?

Forrás:
www.istock.com

Először is érdemes tisztázni, nem minden nő kívánja jobban a szexuális együttléteket a nehéz napokon. Nagyon sokan szenvednek menstruációs görcsöktől, ilyen esetekben nehezen lehet elképzelni, hogy bárki is kívánná a szexet. Természetesen egyéni kivételek mindig vannak, hiszen akik nem a kínok kínját élik meg a havibajuk során, nyilván másra is tudnak fókuszálni a fájdalom helyett, például a nemi vágyra.

Sok helyen olvasni, hogy a görcsöket a szexuális érintkezés enyhíti, azonban nőgyógyász szerint ez korántsem olyan igaz. A menstruáció a méh összehúzódásával jár, így a gyors menetekről jobb elfeledkezni, mert a hirtelen történő behatolás több fájdalommal járhat, mint élvezettel. Ilyenkor tehát fokozottabban szükséges a minőségre helyezni a hangsúlyt, ami ellazíthat annyira, hogy a görcsökkel járó fájdalmaitok is enyhülhetnek.

Tényleg könnyebben lehet elkapni bizonyos fertőzéseket?

Amit a legfontosabb megbeszélni, az a higiénia kérdése. A hüvelyben alapvetően megtalálhatóak bizonyos baktériumok, melyek elsősorban a hüvely pH-jáért felelősek. Normális esetben ez az érték a pH 4, tehát a hüvely pH-ja alapvetően savas. Ez a savas közeg nem engedi, hogy a baktériumok elszaporodjanak, nem hiába ez az ideális állapot. Azonban menstruáció ideje alatt ez az érték lúgos lesz, mely kiváló talaja lehet a baktériumok elszaporodásának, fertőzéseknek és gyulladásoknak. Így az ekkor történő aktus csak könnyebb utat adhat a baciknak, és nehezebb lesz felvenni a harcot a fertőzések ellen.

Azonban senki sem mondta, hogy nincs megoldás. Igenis lehet menstruáció alatt szexelni, úgy, hogy nem teszitek ki magatokat semmiféle fertőzésnek! A titok nyitja nem más, mint az óvszer. Bizony, nem kell lemondanotok a megfelelő higiéniáról még a piros betűs napokon sem.

És ha már az óvszernél tartunk, itt az ideje egy hatalmas tévhitet eloszlatni.

Sokan gondolják úgy, hogy menstruáció ideje alatt nem lehet teherbe esni. Ez nem igaz. Az esély mindig megvan rá, azonban tény, hogy ezeken a napokon a legalacsonyabb a lehetősége a fogantatásnak. Úgyhogy az óvszer ilyenkor is tökéletes társunk lehet mind a fertőzések, mind a teherbe esés megelőzésében.

Mit tehetünk a komfortosabb érzetért?

Forrás:
www.istock.com

Végezetül pár ötlet azoknak, akik nem rettennek el ezeken a napokon sem a hancúrozástól, mégis szeretnék komfortosan érezni magukat. Először is, irány a fürdőszoba! A tus alatt nem lesz olyan feltűnő az eltávozó vér, sőt, az aktus után akár azonnal tisztálkodhattok, mindemellett kellően ellazulhattok, és újabb pózokat is kipróbálhattok. Ha nem vagytok oda a „vízi sportokért”, akkor még mindig ott a jól bevált hálószoba. Érdemes egy sötét színű törölközőt magatok alá tenni, így foltmentesen megúszhatja az ágyatok is.

A neten olvastam, hogy egy lány, szégyellve a vérzését, tamponnal együtt szeretkezett a párjával. A szakértő erre csak nagyokat pislogott, pedig praktizálása alatt hallott már ezt-azt. Gondoljatok csak bele, milyen mélyre felcsúszhat a tampon, milyen nehézségek árán tudjátok majd az aktus után eltávolítani. Aki ismeri a női test anatómiáját, tudhatja, nagy butaság lenne ilyet tenni, kérlek, ne próbáljátok ki semmiképpen! Ti inkább adjatok egy esélyt a fürdőszobás vagy törölközős megoldásnak, és ha így sem tudjátok elengedni magatokat, akkor talán érdemes lenne arra a pár napra szüneteltetni a szerelmeskedést.

Ám megfelelő védekezés mellett, ha mindkettőtöknek van kedve hozzá, nyugodtan töltsetek el egy kellemes éjszakát, ugyanis semmi elítélnivaló nincs benne!

Ajánlott cikkek