Egyéb kategória

Dísznövények, amikkel a betegségek ellen is felvehetitek a harcot

Egy jól berendezett lakásban elengedhetetlenek a képek, a gyertyák és a dísznövények. Az előző kettő főként a vizualitásért felel, míg a harmadik árulkodhat a tér szárazságáról és nedvességéről, sőt a levegőt is tisztíthatja. De azt tudtátok, hogy nemcsak akkor érdemes foglalkozni a növényeitekkel, mikor öntözitek, hanem akkor is, amikor betegek vagytok?
vous - 2016.05.04.
Dísznövények, amikkel a betegségek ellen is felvehetitek a harcot

Arról már írtam nektek, hogy vannak olyan fűszernövények, amelyek felveszik a harcot a betegségekkel szemben. Most pedig a féltve őrzött és nevelgetett dísznövényeitekről lesz szó. Gondolnátok, hogy a párkányotok ékes kincsei átsegítenek egy felsőlégúti nyavalyán, megfiatalítják a bőrötöket, és eltüntetik a herpeszeteket?

Aloe vera

Az aloét világos helyen érdemes tartanotok, és csak akkor locsolnotok, ha már száraz a földje. A fiatal növények még nem alkalmasak a gyógyításra, csak a 4. és 5. életévük után szedjétek le a levelét. Miért is? Mert abban rejlik a gyógyír, ha keresztben szétvágjátok, az ott rejtőzködő gél lesz maga a csoda. Kenhetitek égési sérülésekre, horzsolásokra, gyulladt területekre, vagy akár egyből az arcotokra. Hidratál, ránctalanít, fiatalít. Lányok, kell ennél tökéletesebb kence?

Forrás:
www.afpforum.com

Kövirózsa

Személyes nagy kedvencem, lévén, hogy örökzöld évelő. Így télen-nyáron, fagyban-kánikulában ugyanúgy megmarad. Nem igényel sok törődést, és őrült módon szaporodik. Kevés öntözéssel és némi napfénnyel már vígan elél. Ha a jótékony hatását szeretnétek elérni, hasonlóan kell eljárnotok, mint az aloénál. Törjetek le egy húsosabb levelet, préseljétek ki belőle az értékes levet. Ez szintén segíti a szépüléseteket, ha egy egyszerű krémmel vegyítitek, halványítja a májfoltokat és a bőrelszíneződéseket. Akárcsak az előző növény, ez is hasznos égés esetén, hűsíti a területet és csökkenti a gyulladást. Különlegessége, hogy eltünteti a tyúkszemet, az ajakherpeszt, valamint a futószemölcsöt. A természetgyógyászok mégis főként a fülfájásra ajánlják.

Forrás:
www.pixabay.com

Ibolya

Az ibolya abból a szempontból kakukktojásnak számít, hogy nem a lakásban, hanem inkább a kertben nedves, árnyékos részen találjuk meg. Illóolajként, tinktúraként a legkönnyebb hozzájutnotok, ha nem akarjátok a konyhátokban aprítani és morzsolni. Elsősorban köptetőként funkcionál, mivel oldja a nyákot, segít hörghurut esetén is. Emellett csökkenti a vérnyomást és a lázat, tisztítja a vért és a veséket, és nyugtatja az idegeket.

Forrás:
www.pixabay.com

Nektek milyen csodanövényetek van otthon?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.