Egyéb kategória

Megőrültök az arcotokon lévő szőröktől? – így szabaduljatok meg tőlük

Amint végre megérkezik a jó idő, úgy kerülnek elő a lengébb és többet mutató darabok a gardróbokból. A kivillanó testrészek a kényes témák közé tartoznak, hol a barnaság vagy fakóság miatt, hol pedig a szőrproblémák tekintetében. De van egy testrész, amit sosem tudtok elrejteni, és vele együtt a szőrszálakat sem. Hiszen az arcunkra csak nem húzhatunk egy zacskót, amin csak a szemünk látszik ki...

vous - 2021.12.29.
Megőrültök az arcotokon lévő szőröktől? – így szabaduljatok meg tőlük

A lányoknál messzemenőkig kényesebb a szőrtelenítésről beszélni, mint bármelyik pasi esetében. A lábak, a karok megszépítéséről még csak-csak mesélnek a nők, de az intim területekről már inkább hallgatnak. Ha most mindezt egy skálán ábrázolnánk, valahol a két véglet között helyezkedhetne el az arc szőrtelenítése. Ezzel kapcsolatban a legtöbbetek biztosan a bajuszra gondol, azonban vannak még egyéb területek is a fejeteken, ahol előbújhat egy-két nem kívánt szőrszál. Na nem a hajatokra gondolok. Lássuk, miként „csupaszodhattok” meg otthoni körülmények között!

Gyanta

Mielőtt a gyanta mellett döntötök, mindenképp olvassátok el Andi cikkét, hogy tisztában legyetek a lehetséges következményekkel is! Gyantát vehettek készen, vagy csinálhattok magatoknak is. A legnagyobb előnye, hogy a szőrszálaknak sokáig nyoma sem lesz, azonban ott a legrosszabb tulajdonsága is, a fájdalom. Mérlegeljétek, hogy mit bír el a fájdalomküszöbötök. Csak akkor tudjátok ezt a módszert alkalmazni, ha már több milliméteresek a szálak, mert csak azokat tudja gyökerestől kitépni. Tisztítsátok meg a felületet, tegyétek rá a gyantát, és a szőr növekedési irányával ellentétesen húzzátok le egy hirtelen mozdulattal. Ha végeztetek, mindenhol krémezzétek át a szőrtelenített részeket.

Forrás:
www.pixabay.com

Szőrtelenítő krém

Fájdalommentes, kellemetlen szagú, és nem túl tartós. Röviden így jellemezhetők a különféle szőrtelenítő krémek. Óvatosan kell velük bánnotok, hiszen erős vegyszereket tartalmaznak. Először egy kis felületen próbáljátok ki, hogy kiderüljön, nem vagytok-e allergiások a készítményre. Ha minden rendben, mehet egyenletesen a kívánt területre. Ne hagyjátok fenn csak addig, ameddig a tájékoztatója írja, mert lemarhatja a bőrötöket. Egy vizes szivaccsal vagy törölközővel mossátok le, de olyat válasszatok, amit nem sajnáltok, hogy szőrös lesz.

Forrás:
www.afpforum.com

Borotva

A borotvát csak egyetlenegy helyre ajánljuk az arcotokon, egészen pontosan a szemöldökötökön. Az utóbbi időben ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt kap ennek a formázása. A csipesz és a gyanta helyett azonban egy másik módszert ajánlok, ami ráadásul fájdalommentes is: a szemöldök-borotvát. A használata igen egyszerű, és mindössze pár perc alatt kész is vagytok vele. Először távolítsátok el a tegnap esti szemöldöksmink maradványait, kenjétek be a területet egy jól beszívódó, hidratáló krémmel, találjátok ki a kívánt formát, és kezdődhet is az alakítgatás. Csak húzzátok végig a felesleges részeken. Ráadásul eltünteti a szemöldök feletti és közötti, alig észrevehető és gyenge szálakat is. A tartóssága nem olyan hosszú távú, mint a gyantáé, hiszen mégiscsak egy borotváról van szó. Hogy ha mindezt túl macerásnak találjátok, hagyjátok visszanőni a szemöldökötöket, az is épp olyan menő mostanság, mint az ívelt változata.

Forrás:
www.vous.hu

Szőrtelenítő készülék

Nevezhetnénk „a csodának”, hiszen fájdalommentes, tartós és gyors. Azonban a borsos ára beárnyékolja mindezt. Megértjük, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy ilyen készüléket. De szeretnénk bemutatni ezt a lehetőséget is. A gép a szőr gyökerénél hat, elégeti azt, és a valamikor majd újranőtt szőr jelentősen vékonyabb és gyengébb lesz.

Nagyon fontos! Ha arcotok bármely részét szőrtelenítitek bármivel is, ha anyajegyetek vagy szemölcsötök van azon a területen, kizárólag ollóval vágjátok le a szálakat!

Ajánlott cikkek