Megirigyeltük Audrey Hepburn sminkjét és elkészítettük!

Megirigyeltük Audrey Hepburn sminkjét és elkészítettük!

Vannak a szemünk előtt gyönyörű nők, akikre ikonként tekintünk, valamely vonásuk vagy kisugárzásuk magával ragad. Ilyen Audrey Hepburn is, akinek szelíd bája, letisztult szépsége és persze sminkje időről időre arra késztet, hogy megformáljuk magunkon is.

Audrey Hepburn a kor divatjához mérten tusvonalat viselt, laposabb változatban, amely hetyke, tűvékony vonalban végződött. Szemei azzal a kis technikával lettek még nagyobbak, hogy a külső szemzug úgymond nyitva lett hagyva: az alsó és a felső pillasort nem kötötték össze, és csak az alsó pillasor külső felét kontúrozták. Így megmaradt a kislányos, világra csodálkozó báj, ugyanakkor átható is lett a tekintete az erős, fekete tusvonalnak köszönhetően.

Arcvonásai szerintem olyan gyönyörűek, mondhatni tökéletesek voltak, hogy nem igényelt különösebb törődést, csak tényleg leheletnyi, rózsás pírt, mely frissé tette őt. Az enyhe pirosítás azért is volt szükséges, mert a szemeken kívül a hangsúly az ajkakon volt. Telt, szép ívű ajkai sokszor narancsos árnyalatot kaptak, nem a tipikus vérvöröset, ami abban az időben a leggyakoribb volt. Ajkainál is csaltak egy picit, mégpedig nagyobbra festették, a természetes ívén túlhúzták. Különlegesen telt lett így, mégsem túlzó.

Ugye ti is kedvet kaptatok egy Audrey ihlette sminkhez? Ezúttal Violán mutatom be a legendás színésznő jól ismert trükkjeit!

Amire biztosan szükségetek lesz

Így készül a smink

Forrás:
Hámori Zsófia
Forrás:
Hámori Zsófia
Forrás:
Hámori Zsófia
Forrás:
Hámori Zsófia
Forrás:
Hámori Zsófia
Forrás:
Budapest, Ó u. 24,
Forrás:
Hámori Zsófia