Egyéb kategória

Nézzünk szembe a nők rémálmával! A smink, amihez elengedhetetlen a tökéletes tusvonal

Ha a sminkelést a matekhoz hasonlítanánk, a tusvonal meghúzása valószínűleg olyan lenne, mint a deriválás vagy egy másodfokú egyenlet kiszámítása. Ideje hát szembenézni a félelmeinkkel és megtanulni cicaszemet festeni! Tartsatok velem a nemzetközi Pi napon, amikor stílusosan egy pin up sminket készítek!

vous - 2016.03.14.
Nézzünk szembe a nők rémálmával! A smink, amihez elengedhetetlen a tökéletes tusvonal

A pin up lányok az 1940-es évek szexszimbólumai voltak, vérvörös ajkakkal és határozott, éles tusvonallal. Fontos szerepük volt. A katonák (és amúgy a férfiak) kitűzték képeiket a szekrényükre, a falra, sőt, még a fegyverekre is. Ez kissé morbid, mégis nekem nagyon tetszik ez a gesztus: a férfiak az otthon hagyott nőket, feleségeket szem előtt tartva, értük harcoltak.

A pin up lányban minden egyszerre jelen van: őrületesen vonzó, miközben szemérmes marad, épp ezért csak sejtet, nem mutat meg mindent, hiszen az érdeklődést fenn kell tartania.

Izgalmas. A smink annyira nem, „csak” egy tusvonal vérvörös ajkakkal – persze mindez gyönyörű. Ez a smink már beitta magát a génjeinkbe, azért vonzódunk hozzá annyira. Ne feledjük, Marilyn is pin up lányból lett sztár, lényegében az ő sminkje és megjelenése a nőiesség non plus ultrája.

A sminkben az izgalmat inkább az elkészítése jelenti, a tusvonal ugyanis sokunk rémálma. Nekem is az volt nagyjából hat éven keresztül, nem könnyű megtanulni az íveket.

A titok a biztos kéz, egy jó ecset, egy könnyen sikló krémes tus – és persze sok gyakorlás.

1. lépés: A korrektorral világosítjuk a szem környékét, majd krémes bázissal alapot adunk. Erre kerül a matt törtfehér szín, amit a mélyítőív árnyékolása követ. Ez fontos lépés, ezzel kinyitjuk a tekintetet, egyúttal mélységet adunk neki.

2. lépés: A tusvonalat érdemes egy rövid szőrű, ferde ecsettel és egy gél állagú, krémes termékkel meghúzni.

  • Könnyíteni is lehet: ceruzával meghúzzuk a kívánt ívet, amit aztán végigkövetünk a tussal.
  • A felső pillasor vonalán végighúzzuk a fekete festéket, majd jön a cicaív. A pin up tusvonal kissé laposabb, tehát nem a szemöldök, inkább a halánték felé halad.
  • Haladjunk pontról pontra vagy vonalról vonalra.
  • A cicaív alsó része legyen a kiindulópont, onnan könnyű kitölteni és a felső pillasorhoz csatlakoztatni a felső részt.
  • Ha elcsúszik egy kicsit, fülpiszkálóval igazíthatunk rajta. A lényeg a végeredmény.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

3. lépés: Az alsó pillasort a külső harmadban sötétbarna ceruzával/porral kiemeljük, a tusból húzhatunk egy vékony vonalat egészen a pillatőbe. A pillákat erősen festjük, a szemöldököt igazítjuk, határozottságot adunk az ívnek.

Forrás:
Kerepeczki Anna

4. lépés: Következik az alapozás, egy jól fedő, mégis természetes hatású alapozóval.

5. lépés: Az arccsont alatti részt árnyékoljuk, és adunk egy kis színt is az orcáknak egy friss színnel, ami lehet narancsos, rózsás, függetlenül a piros ajkaktól.

Forrás:
Kerepeczki Anna

6. lépés: A piros rúzsnál elengedhetetlen a rúzsbázis használata. Ápolja az ajkak bőrét és tartósabbá teszi a színt.

  • A kontúrceruzával kontúrozzuk, és be is színezzük az ajkakat.
  • Erre kerül a piros rúzs, a választott árnyalatban. Mi most egy folyékony rúzst használtunk, amely mattra szárad, és egész nap az ajkakon marad. Ez az egyik legjobb választás piros rúzs esetében, bízhatunk benne és a fogunkon sem hagy piros foltokat.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Hogyan találjuk meg az igazi pirosat?

Kétség nem fér ahhoz, hogy a rúzsozott ajak a nőiesség védjegye. Még a nők szeme is megakad a nőkön. Itthon főleg amiatt, mert nem vagyunk hozzászokva. Leginkább azért bújunk el a piros rúzs elől, mert nem leljük a saját árnyalatunkat, valamint bátorságunkat. Ide kattintva ebben segítek most nektek!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ha pedig videón néznétek meg, Takács Nóra megmutatja, hogyan készül a tökéletes cicaszem!

Objektum doboz

 

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.