Egyéb kategória

Gardróbfrissítés ON: szexi, laza darabokkal hozzátok elő a vadóc éneteket!

Vivienne Westwood nevét a legtöbb nő már hallotta, ha máshonnan nem is, de a Szex és New Yorkból biztosan ismerős lehet. Tudjátok, az ő nevét viselte Carrie Bradshaw esküvői ruhája is. (Igen, az, amiben Mr. Big faképnél hagyta.) Pedig a tervezőnő neve a menyasszonyi ruhák helyett sokkal inkább a punkok világával cseng össze, ráadásul a lázadó tervezőnek számtalan ma visszaköszönő stíluselemet is köszönhetünk, amikkel a szuperszexi, vad éneteket még jobban előhozhatjátok.

vous - 2016.05.05.
Gardróbfrissítés ON: szexi, laza darabokkal hozzátok elő a vadóc éneteket!

Tanítónőből a punk nagyasszonya

Vivienne Westwoodra és a munkásságára számtalan jelzőt lehetne használni, de egyet biztosan nem, mégpedig azt, hogy unalmas. A 20. századi divatipar egyik legmeghatározóbb alakja, nők százának példaképe. Vivienne Westwoodot nem csupán a divat koronázatlan királynőjeként emlegethetjük, de a punk stílus megteremtőjeként, főleg, hogy a '70-es évek elején ezzel robbant be a köztudatba.

Vivienne kezdetben tanítónőként kezdte a pályafutását, jó néhány évig egy londoni iskolában tanított. Habár divattervezést sosem tanult, ékszerkészítéssel már ez idő alatt is foglalkozott. A tervezői karrierje azonban csak első válása, majd második fia édesapjának megismerése után indult be.

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Akinek a skót kockás szoknyát köszönhetjük

A tervezőnő neve szorosan köthető a Sex Pistolshoz, ugyanis ennek a zenekarnak a menedzsere volt Malcolm McLaren, akivel öccse révén ismerkedett meg. Vivienne Westwood és Malcolm McLaren közösen a brit punkmozgalom és életstílus meghatározó alakjaivá váltak, a punk stílus leginkább nekik köszönhetően jutott el az emberekhez. Pláne, hogy a '70-es évek legismertebb punk-rock zenekarának, a Sex Pistolsnak a tagjait is a páros öltöztette. Ettől kezdve a punk viselet összeforrt Vivienne Westwood nevével, akinek többek között a skót kockás szoknya térhódítását is köszönhetjük. A Westwood-féle punk stílusjegyei leginkább a kockák, biztosítótűk, szegecsek, tollak voltak, valamint a bőr és latex használata. A csaknem fél évszázados szakmai múlttal rendelkező tervezőnő első sikere óta túl van számos kollekción, kreációit olyan nevek viselik, mint Gwen Stefani, Helena Bonham Carter, Jennifer Aniston, Angelina Jolie.

A tervező, aki kibelezte a férfizakót

A világban, ahol minden a külsőségekről szól, tervezők jönnek és mennek. Van azonban néhány név, akiknek többet köszönhetünk, mint gondolnánk. Vivienne Westwood mellett a 20. század másik nagy alakjaként emlegetik Giorgio Armanit is, aki a punk nagyasszonyához hasonlóan szintén nem tanult divattervezést, neve mégis egybecseng a divattal. IDE kattintva még többet megtudhattok az olasz tervezőről, aki kibelezte a férfizakót.

A lázadó divat napjainkban

Már lassan két éve, hogy újra hódítanak a szakadtabbnál szakadtabb farmerek, nemrég pedig visszatért a latex és a bőr is. A divat előrejelzései szerint egész évben örvendezhet az, aki a laza, lázadó stílusjegyeit szeretné viszontlátni magán. Már van és még lesz is bőven a boltok polcain kockás felső, koptatott-szaggatott farmer, motoros dzseki, feliratos oversized felső és rengeteg szegecs.

Hódít a kényelmes trend

„Az athleisure divatirányzat tulajdonképpen nem újdonság, és talán nem is tudtok róla, de követitek ezt a trendet. Lényege, hogy az edzőtermi, sportos ruhákat, cipőket kombinálja az elegáns stílussal” – szól egy korábbi cikkünk, amiből nemcsak a sportos, de csinos trend stílusjegyeivel ismerkedhettek meg, de számtalan kedvcsináló képről inspirálódhattok. A cikket ITT olvashatjátok!

Így csempészhettek egy kis punkságot az öltözködésetekbe!

Nem kell ahhoz punknak lennetek, hogy becsempésszetek egy kis vadságot az öltözéketekbe. A boltok idei kínálata lehetővé teszi ugyanis, hogy a legunalmasabb hétköznapi szetteket is megbolondítsuk néhány punk stílusra jellemző darabbal. Ha szeretitek a bő, szaggatott, szegecselt vagy lyukacsos ruhákat, akkor most figyeljetek, ez a ti évetek lesz!

Kabátok

Válogassatok kedvetekre a fekete bőrkabátok, bomberdzsekik és farmerek közül, egy-egy ilyen darab szuperül mutat skinny nadrággal és egy szegecselt magas sarkúval!

Nadrágok, szoknyák

1. H&M, 2. Mango, 3. H&M, 4. Zara, 5. H&M

1. H&M, 2. Mango, 3. H&M, 4. Zara, 5. H&M

Minél szaggatottabb, annál jobb! Legalábbis ami a farmernadrágokat illeti. Válasszatok márványmintásat vagy koptatott szürkét, de ha inkább a nőiesebb vonalon mozogtok, bújjatok egy bőrhatású szoknyába vagy feszülős latexnadrágba! A mintáktól sem érdemes elzárkóznotok, idén is kedvetekre válogathattok a csíkos, állat- vagy absztrakt minták közül.

Felsők

1. H&M, 2. H&M, 3. H&M, 4. Zara, 5. H&M, 6. Mango, 7. Mango

1. H&M, 2. H&M, 3. H&M, 4. Zara, 5. H&M, 6. Mango, 7. Mango

A felsőket illetően hódítanak a kockás, csipkés és a fűzős darabok, amik motoros dzsekivel vagy épp egy bő, khaki ballonkabáttal megfűszerezve szuperlaza hatást keltenek. Ha szeretnétek a punk stílus jellegzetes vonásait beemelni a hétköznapi öltözéketekbe, válasszatok a már jó ideje hódító feliratos pólók közül!

Ruhák

1. Zara, 2. Mango, 3. Mango, 4. Mango, 5. H&M, 6. H&M, 7. H&M

1. Zara, 2. Mango, 3. Mango, 4. Mango, 5. H&M, 6. H&M, 7. H&M

A ruhavásárlásnál is érdemes emlékezni a már fent említett tippekre. Bátran válogassatok csipkés és mintás, pláne kockás mintájú darabok közül. Néhány nagyobb ékszerrel vagy egy laza, úgynevezett „tote bag” táskával tökéletes párosítás lehet.

Kiegészítők

1. Mango, 2. Mango, 3. Mango, 4. Mango, 5. H&M, 6. H&M

1. Mango, 2. Mango, 3. Mango, 4. Mango, 5. H&M, 6. H&M

A kiegészítők terén is hódít minden, ami bőr, latex vagy óriási feliratokkal, rávasalt díszekkel van ellátva. Cipők terén a laza, sportosabb szetteket érdemes feldobni egy fekete, szegecselt magas sarkúval vagy épp flatformmal, míg a nőiesebb outfitek fényét növelhetjük egy lazább lábbelivel.

És hogyan mutat felvéve? Inspirálódjatok!

1. H&M, 2. Zara, 3. H&M, 4. H&M, 5. Zara, 6. Mango, 7. Zara, 8. Zara

1. H&M, 2. Zara, 3. H&M, 4. H&M, 5. Zara, 6. Mango, 7. Zara, 8. Zara

Ajánlott cikkek