Szeressetek bele az olívaolajba, és ne csak főzésre használjátok!

Szeressetek bele az olívaolajba, és ne csak főzésre használjátok!

Olívaolajat mindenki használ a konyhában. Azt a jó hírt hoztam most nektek, hogy nemcsak főzéshez tudjátok hasznosítani, hanem bizony sok más dologban is a segítségetekre lehet.

Az olajsprayről már írtunk nektek, aminek segítségével elkerülhetitek, hogy odaégjen az étel. A jojobaolajról is már tudjátok, hogy a szépségetek érdekében javasolt használni. De tudtátok, hogy az olívaolajat nem csak a konyhában használhatjátok? El is áruljuk, hogy még mi mindenre!

Nyikorgó ajtó

Nem biztos, hogy édesapátok ismeri a trükköt! Nagyon nyikorog az ajtó, már az őrületbe kerget titeket? Ne várjátok meg, míg apukátok behozza a kenőolajat és megoldja a helyzetet. Az olívaolaj is tökéletes megoldás a nyikorgásra! Kenjétek be az ajtózsanért és ti lesztek a ház királyai!

Borotváláshoz is tökéletes

Talán nem is gondolnátok, de kétszer annyira hidratálja a bőrötöket, mint az egyszerű, erre szánt női borotvahab vagy krém – írja a Purewow.

Forrás:
http://www.afpforum.com

Bútor fényesítése

A fából készült asztalotok felett eljárt már kicsit az idő? Adjatok neki egy kis fényt! Két teáskanál olívaolaj, egynegyed teáskanál citromlé, valamint egynegyed teáskanál ecet egyvelege csodákat tesz majd a bútorotokkal. Fontos, hogy töltsétek bele ezt a folyadékot egy pumpás üvegcsébe, majd azzal fújjátok le a bútorokat!

Forrás:
pexels.com

Sminklemosóként is tökéletes

Ahelyett, hogy rohangáltok a drogériákba drága sminklemosókért, kreáljatok ti magatok saját lemosót! Cseppentsetek egy keveset az olajból egy vattakorongra, majd tisztítsátok meg vele a szemetek környékét és a problémás részeket!

Hajmaszk? Igen!

Fél csésze olaj és egynegyed csésze méz csodákat tesz a hajatokkal. Kenjétek be ezek egyvelegével a tövektől a hajvégekig a hajatokat. Majd tűzzétek fel az egészet, mielőtt mindent összekennétek. Fél óra múlva jól öblítsétek ki a hajatokat!

Lessétek meg, mi az a három olaj, amitől nemcsak szépek, de egészségesek is lesztek!