Egyéb kategória

Irány Bollywood hazája, India! – látnivalók a Tádzs Mahalon túl

Indiában az tetszik, hogy iszonyú színes. A ruháik, a házaik, és ez a színkavalkád olyan, mintha folytonos őszben élnék, és az őszt én nagyon szeretem. Ez az egyik. A másik, hogy nekik van a világon a legszebb barna szemük. Mert egy indiai barna szem felperzsel, bekebelez, megbolondít, akárcsak maga India.
vous - 2016.06.04.
Irány Bollywood hazája, India! – látnivalók a Tádzs Mahalon túl

Egy kedves barátnőm élt pár hónapot Indiában, és azt mesélte, hogy nagyon lazák, a jelszavuk az, hogy: „majd holnap!” Azt is mesélte, hogy a vonat mellett szeméthalom sorakozik végig, és mikor ő vonatozott, akkor egy kis szatyorban gyűjtötte a szemetet, hogy majd kidobja valahol, ha talál kukát. Egy jószándékú indiai kidobta neki a vonat ablakán. Kultúrsokk, na, az ott van. Apropó, ha ti is elszánt szemétszedők vagytok, akkor ez a kezdeményezés tetszeni fog nektek!

Mindezeken túl azonban India csodálatos. Noha először mindenkinek a Tádzs Mahal jut eszébe mint látványosság, azon túl is van miért Indiába utazni. A cuki majmok, a színes ruhák miatt, azért, hogy megtapasztaljátok a kaotikus közlekedést, illetve én a henna miatt is mennék, mivel sajnos lemaradtam arról a nagy hennapartiról, amit a VOUS-lányok csaptak a szerkesztőségben. A többi látnivalóról pedig beszéljenek a képek!

Jama Masjid, India legnagyobb mecsete Delhiben

Hawa Mahal, azaz a Szelek palotája

Hennák, hennák mindenhol

#wheninindia #henna #joharibazaar

Natalie Armstrong (@nat_armstrong_) által közzétett fénykép,

Irány Bollywood!

Nem biztos, hogy tudtátok, de Bollywood a világ egyik legnagyobb filmgyártó központja. Ennek ellenére tud valaki csípőből mondani akár egy indiai színésznőt is? Szerintem nem sokan, pedig rengetegen vannak. Ráadásul rengeteg filmet gyártanak. A bollywoodi filmeket semmi nem állíthatja meg, évente közel 1000 filmet készítenek, és a közönség mindet imádja. Mi lehet egy bollywoodi film receptje? Ennek megfejtésében Németh Nóri segít nektek!

A világ egyik legnagyobb ékszerpiaca Dzsaipurban: a Johari bazár

#joharibazaar # diwalisplursedesiishtyle #picstich #picoftheday

Myra and co. (@myra_in_wonderland) által közzétett fénykép,

India Velencéje: Udaipur

És persze a Tádzs Mahal

#worldwide #thaimahal #india #indien

BirgittSieg (@birgittsieg) által közzétett fénykép,

Ha pedig strand, akkor Goa-félsziget, Anjuna beach

Ajánlott cikkek