Egyéb kategória

Így nézett ki Marilyn Monroe a gimnáziumban – ti felismernétek?

1941-ben egy napsütéses délutánon 800 fiatal özönlött a Ralph Waldo Emerson Gimnázium udvarára egy közös fotó miatt. A kép sok életerős mosolyt örökített meg, a fiúk kabátban, a lányok gyönyörű blúzokban ragyognak. Az ezt követő években mindenki elindult, hogy felépítse a saját életét – az egyik mosolygó diákból pedig pár év múlva a világ első számú szexszimbóluma lett. Vajon kiszúrjátok a fotókon a fiatal Marilyn Monroe-t?

vous - 2016.06.10.
Így nézett ki Marilyn Monroe a gimnáziumban – ti felismernétek?

Marilyn azok közé az örökzöld ikonok közé tartozik, akikről hiába tudtok mindent, sosem ismeritek őket igazán. A képen még csak tizenöt éves volt, de már sok nehézségen volt túl: több hivatalos gyámja is volt – egyik közülük paranoid skizofrén, így nem lehetett túl jó társaság. Nem csoda, hogy a fiatal lány elfordult a valóságtól, és azzal töltötte mindennapjait, hogy arról álmodozott, egyszer még híres színésznő lesz. Négy évvel a fotó készítése után meg is tette efelé az első lépéseket: szerződést írt alá a 20th Century Foxszal, és megindult a híressé válás útján – írja a LittleThings.

Most megláthatjátok, milyen volt fiatalkorában Norma Jeane Mortenson, akiből később az egész világ által ismert Marilyn Monroe lett. Ti felismeritek a képen?

Forrás:
littlethings

Tudjuk, hogy ilyen messziről nem könnyű, szóval itt egy kis segítség:

Forrás:
littlethings

Még mindig nem? Akkor itt már tuti:

Forrás:
littlethings

Ó, igen. A jellegzetes Marilyn-féle szőke haj ekkor még nem létezett, Norma Jeane-nek göndör barna haja volt. A mosoly azonban már ismerős lehet: már ekkor benne rejlett mindaz a tehetség és intelligencia, ami később a világ egyik legnépszerűbb szexszimbólumát jellemezte.

Ajánlott cikkek