Egyéb kategória

Egy beauty-blogger dokumentálta, hogyan küzdött meg a pattanásaival

A pattanásos arc minden tini életét megkeseríti. De akadnak olyan pórul járt emberek, akiknek még felnőttkorra sem jön teljesen helyre a bőre, így tovább cipelik magukon ezt az átkot, és el kell viselniük a furcsa pillantásokat, amiknek nap mint nap ki vannak téve. Éppen ezért egy beauty-blogger bevállalta, hogy egy hónapig dokumentálja pattanásos bőrének gyógyulását, hogy a tökéletes arcú nemzedék is láthassa, micsoda kínokat él át.  

vous - 2016.07.13.
Egy beauty-blogger dokumentálta, hogyan küzdött meg a pattanásaival

Az Amerikai Bőrgyógyász Akadémia jelentései szerint a pattanásos bőr körülbelül 50 millió amerikait érint évente. Ráadásul a szervezet szerint a fizikai tünetek mellett akár mentális problémákat is okozhat: szorongást, depressziót és komoly önértékelési gondokat. Éppen ezért hatalmas adag bátorság kell ahhoz, hogy valaki megossza a világgal pattanásos arcát, mindennemű smink vagy Photoshop nélkül.

Egy beauty-blogger, Katie Snooks azonban bevállalta a kihívást, hogy megmutassa a világnak, a pattanásoktól senki sem lesz kevesebb. Katie ezért úgy döntött, hogy képek és videók formájában dokumentálja pattanásos arcának gyógyulását, amire egy Roaccutane nevű gyógyszert írtak neki fel. Majdnem minden egyes nap kamera elé állt, méghozzá smink nélkül! A YouTube-csatornáján megosztott videó alatt azt írja, hogy a kísérletet minden olyan ember érdekében csinálta, akinek valaha hasonlóval kellett megküzdenie, és ezúton szeretné üzenni a világnak, hogy nincs azzal semmi baj, ha mások elé tárjuk tökéletlenségeinket.

Objektum doboz

A Cosmopolitan értesülései szerint Katie már tíz éve küzd a pattanásos bőrrel, ezalatt az idő alatt pedig sok házi praktikát és vényre kapható gyógyszert is kipróbált, még antibiotikumot is szedett a bőrére, és különböző diétákkal is kísérletezett. Miután ezek nem hozták meg a kívánt változást, Katie minden reménysége a Roaccutane-ben volt.

Objektum doboz

Ahogy a videón is látszik, a 18. naptól kezdve változást kezdett el észrevenni a bőrén: rengeteg pattanása kifakadt. Mire a kísérlet a végéhez ért, már jobban érezte magát a bőrében, de dr. Jane Leonard bőrgyógyász elmondta, hogy Katie-nek még sok van hátra, ugyanis a gyógyszer hosszú távú hatásának érdekében 4-5 hónapig érdemes folytani a kezelést – írja a Hello Giggles.

Rengeteg erőt meríthetünk Katie kísérletéből, aki megmutatta nekünk, hogy nincs szégyellnivalónk akkor sem, ha a bőrünk nem tökéletes. Bátorságáért hálásak lehetünk neki!

Ajánlott cikkek