Egyéb kategória

Görögdinnye szőröstül-bőröstül – mire jó a legfinomabb nyári gyümölcs héja és magja?

Ha valaki kiszámolta már, hogy egy kiló dinnye ára voltaképpen csak fél kiló ehető csemegére vonatkozik, az nagyon téved. Ugyanis a görögdinnye minden része – a hajszálvékonyan lehántott zöld rész kivételével – ehető, sőt, mennyei és egészséges.

vous - 2016.07.15.
Görögdinnye szőröstül-bőröstül – mire jó a legfinomabb nyári gyümölcs héja és magja?
Halételek

Halételek
Forrás:
Alexandra Kiadó

Hazamegy a sasmama a rettentő éhes, tátogó kis sashoz, visz neki két egeret meg egy héját. A sasfióka befalja az egereket, majd csalódottan néz a héjára.

– Mamaaaa! Ezt miért kell megennem? – kérdi szipogva.

– Azért, mert a héjában van a vitamin! – feleli a sasmama.

Hát, ez részben a dinnyére is igaz. Annyi kiegészítéssel, hogy a dinnyének minden része jótékonyan és ínycsiklandón képes hatni ránk. Úgyhogy sem a magját, sem a héját nem érdemes kidobni, mert igazi cuppogós vagy ropogtatós csemegét készíthetünk belőlük. 

Miért jó dolog a görögdinnye?

  • Mert segít a szervezet lúgosításában
  • Mert hidratálja a szervezetet, miközben remek vízhajtó
  • Mert salaktalanít, vagyis kipucolja a bélrendszert
  • Mert finom!

Ha kíváncsiak vagytok, mire jó a görögdinnye héja és magjai, látogassatok el a Cookta oldalára

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek