Egyéb kategória

5 dolog, amit nem tudtatok a kedvencetekről, a spenótról

A spenót az én titkos szerelmem. Utána vágyakozom telente – mert ugye frissen finomabb, mint fagyasztva –, és soha, TÉNYLEG soha nem tudom megunni. Lazachoz, zöld turmixba és húsok mellé is isteni ízpárosítás, érdemes rászoknotok, ha eddig ignoráltátok.

vous - 2016.07.16.
5 dolog, amit nem tudtatok a kedvencetekről, a spenótról

Ha nekem nem hisztek, akkor Popeye-nek hinnetek kell, aki egy konzervnyi spenóttól bivalyerőssé változott, és elnáspángolta a rosszfiúkat. Bárhogy is, vashiányosoknak kötelező a spenót, hiszen vastartalma feltölt benneteket energiával, itt találtok is szuper zöldturmix-receptet. Ámde hiába tudunk a spenótról annyi mindent, felfedeznivaló mindig van, az alábbi 5 dolgot már nem biztos, hogy mindenki tudja kedvenc zöld ételéről, én sem, míg a Mind Body Green meg nem írta.

Csökkenti az étvágyat

A spenót jó barátotok lehet diétában, segít, hogy ne legyetek olyan kívánósak, és kevesebbet egyetek. A bennük lévő tilakoidok ugyanis, amelyek egyébként a zöld színért is felelősek, teltségérzetet keltenek bennetek, így jó taktika lehet, ha édesség és falásroham előtt esztek egy tál spenótot.

15 különböző vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz

Azt eddig is tudtuk, hogy a vashiányosok kedvenc étele, ám emellett még rengeteg más vitamin is megvan benne, többek között K- és A-vitamin, mangán, folsav, magnézium, réz, B2-, B6, E- és C- vitamin, illetve kalcium és kálium is. Emellett pedig gazdag fehérjeforrás.

Forrás:
pexels

Erősíti a szíveteket

A kutatók azt találták, hogy a spenótban lévő nitrát csökkenti a vérnyomást, a flavonoidok pedig segítik megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. Egyetek hát a szívetek egészségéért spenótot!

Pépesen sokkal egészségesebb

Turmixban pépessé zúzva ugyanis felszabadulnak a sejtmembránokból a béta-karotinok, és ezáltal sokkal könnyebben felszívódik a szervezetben minden hasznos tápanyag.

Forrón is érdemes enni

Magas hőmérsékleten ugyanis kioldódik belőle az oxálsav. Vannak ugyanis emberek, akik érzékenyebbek az oxálsavra, amely a vesekő képződéséért is felelős. Így, aki hajlamos erre, jobb, ha a spenótot forrón eszi, és nem nyersen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.