Egyéb kategória

3 takarítási praktika, amitől jobban érzitek majd magatokat

Ha már úgy érzitek, hogy teljesen eluralkodott otthonotokban a káosz, bizony nem könnyű nekikezdeni a rendrakásnak és a takarításnak. Viszont ha ezekkel a könnyed praktikákkal kezdetek, máris jobban fogjátok magatokat érezni, és újult erővel láthattok neki a tisztogatásnak is!

vous - 2016.07.29.
3 takarítási praktika, amitől jobban érzitek majd magatokat

Biztos veletek is előrofult már, hogy egy húzósabb időszak miatt felhagytatok a rendszeres rendrakással és takarítással, aztán pedig amikor már halomban állt a mocsok, kétségbeesésetekben azt sem tudtátok, hogy kezdjetek neki a rengeteg munkának. Ha leblokkoltok a teendők láttán, dobok nektek három könnyed takarítási tippet, amiket ha a lista elejére vesztek, egyből jobban fogjátok érezni magatokat, és talán a munka többi része sem lesz már olyan fárasztó! 

1. Pucoljátok ki a mikrót!

Ameddig egy ételmaradékos serpenyő elmosása, ami egy hétig csücsült a sütőben, hosszú percekbe és nem kevés izommunkába kerül, a mikró megtisztítása ennél jóval egyszerűbb feladat. Mindössze egy kis ecetre és egy tál vízre lesz szükségetek, na meg a nyár legtutibb slágereire, ameddig a mikró varázsütésre hófehér nem lesz. És igen, ha elfelejtettétek volna, eredetileg is fehér volt!

2. Töröljetek port!

Ha érzitek, hogy elfog a pánik, koncentráljatok azokra a dolgokra, amik első látványra koszossá teszik az otthonotokat, de valójában csak pár mozdulat tőlük megszabadulni. A poros felületek pontosan ilyenek. Fontos, hogy portörlésnél ne csak sima vízzel, hanem mondjuk ablaktisztító folyadékkal töröljétek le a felületet, és ne hagyjátok vizesen, hanem töröljétek szárazra, a szivacsnál vagy rongynál pedig sokkal jobb választás a mikroszálas rongy, mivel tovább tart majd a pormentes időszak!  

takarítás

Porszívózd fel a gondjaidat!

A környezetem kicsit olyan, mint én. Ha káosz van bennem, akkor általában kevésbé ügyelek a rendre; pár napig, míg jár az agyam valamin, mesterszintre emelem a kupit magam körül. Aztán egyszer csak úgy érzem, hogy itt az ideje kicsit rendet rakni, nemcsak kint, hanem bent is, és akkor nekiállok nagytakarítást csinálni.

Ha kíváncsiak vagytok a cikk folytatására, kattintsatok ide!

3. Tisztítsátok le a reluxákat!

A pókhálós reluxák látványától gyakran úgy érezzük, mintha egy sötét barlangban élnénk, ráadásul nem könnyű beférni a sorok közé. Pedig csak egy salátaszedőre és egy tiszta konyharuhára van szükségetek, és kész is a reluxatisztító! A konyharuhát terítsétek a nyitott salátaszedő köré, csippentsétek össze, majd menjetek végig a reluxa sávjain, így egészen a sarkokig is elértek majd!  

Ugye, hogy máris jobb a közérzetetek?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.