Egyéb kategória

Gyerekjáték a konyha kitakarítása ezzel a néhány egyszerű trükkel!

Általában a konyha az a hely a lakásban, ami a leggyorsabban válik katasztrofálisan koszossá: gondoljunk csak a pár perc alatt összedobott reggelikre, amik után persze már nincs időnk rendet rakni. Ha nem szerettek takarítani, akkor bizony a konyha az a hely, amit messziről elkerültök – de ez hamarosan megváltozik, ugyanis hoztam nektek pár szuperegyszerű trükköt, amivel még a konyha takarítása is gyerekjátéknak fog tűnni.
vous - 2016.06.11.
Gyerekjáték a konyha kitakarítása ezzel a néhány egyszerű trükkel!

1. Mikrókatasztrófák

A mikró belseje a konyhán belül általában az utolsó hely, ahová benézünk, éppen ezért rendre elfelejtjük takarítani. Az ételmaradékok odaragadnak a falára, utána pedig már sikálhatjátok kedvetekre, nem fognak lejönni. Vagyis eddig ezt gondoltuk! Íme a trükk: egy tál vízbe facsarjatok bele egy egész citromot, majd tegyétek be három percre a mikróba. Várjatok pár percet, hogy kicsit kihűljön, majd a citromos vízzel mossátok le a mikró falát. Gyönyörű lesz a végeredmény!

2. Fedjétek le a hűtő belsejét!

Ha zsúfolásig tele van a hűtőtök mindenfélével, könnyedén kiömölhetnek dolgok, ti pedig talán észre sem veszitek az így keletkezett koszfoltokat. Kerüljétek meg a dolgot: fedjétek le a hűtőszekrény polcait átlátszó csomagolópapírral, amit gyakran cserélhettek, így megelőzitek a nem várt szennyeződéseket!

3. Így tisztítsátok az odaégett serpenyőket, edényeket!

Ha odaégetünk egy fogást, és aztán elfelejtjük beáztatni mosogatás előtt, szinte lehetetlen később levakarni az odaégett ételmaradékot. Íme a tippek, hogy mindenki rémálma könnyebb legyen: öntsetek egy ujjnyi ecetet az edény aljába, és forraljátok egészen addig, amíg maguktól el nem kezdenek lejönni az odaégett részek.

Az ecet egyébként a vízkő eltávolítására is a legjobb fegyver: csak öntsétek a megfelelő helyre, és várjatok úgy 10-15 percet, mielőtt elkezdenétek a sikálást. Nem is lesz majd szükség rá, mert úgy szedi le a vízkövet, mintha ott sem lett volna. Varázslat!

Forrás:
Pexels

4. Tisztítsátok citrommal és sóval a vágódeszkákat!

A vágódeszka tisztítása is nehéz ügy. Beleivódik a zöldségek és gyümölcsök leve, és ezt nem könnyű csapvízzel kihozni a fából. A titkos fegyver ebben az esetben a só és a citrom. Először is vágjatok félbe egy citromot, és dörzsöljétek be vele jó erősen a vágódeszkát. Ezután szórjátok be sóval, majd a sóréteg letisztítására is használjátok a citromot! Ismételjétek meg még párszor ezeket a lépéseket, majd töröljétek szárazra a felületet papír törlőkendővel. Szebb lesz, mint új korában!

Nektek van bevált módszeretek a konyha takarítására?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.